Ελασσόνα

Ενθουσίασε η Εαρινή συναυλία του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας “musicArte”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εαρινή συναυλία των μουσικών εργαστηρίων του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας “musicArte, την περασμένη Τρίτη 17 Μαΐου 2022 στην αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη» στο Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας.

Ο πρόεδρος και καλλιτεχνικός διευθυντής του συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Μάτης στην αρχή της εκδήλωσης καλωσόρισε το κοινό και έκανε μια σύντομη αναφορά σχετικά με το καλλιτεχνικό κενό που άφησε η πανδημία των τελευταίων ετών και τη σημαντικότητα της δια ζώσης ατομικής και ομαδικής μουσικής εκπαίδευσης. Ευχαρίστησε επίσης τους γονείς για την εμπιστοσύνη και αμέριστη στήριξη στο εκπαιδευτικό έργο του μουσικού συλλόγου, καθώς και το δήμο Ελασσόνας για την συνεχή υποστήριξη και την παραχώρηση της αίθουσας.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νικόλαος Γάτσας στο σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες και εξέφρασε την πρόθεση του Δήμου Ελασσόνας να είναι πάντα αρωγός στις εξαιρετικά σημαντικές για την πόλη και την επαρχία καλλιτεχνικές δράσεις του συλλόγου.

Στη συνέχεια, οι μικροί και μεγάλοι μουσικοί των εργαστηρίων όλων των οργάνων παρουσίασαν δείγματα της δουλειάς τους με ιδιαίτερες μελωδίες του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, ατομικά και σε μικρά μουσικά σύνολα, αποσπώντας το παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων στην κατάμεστη αίθουσα. Συγκεκριμένα, εμφανίστηκαν οι τάξεις των καθηγητών κιθάρας Χρήστου Καλαμπούκα και Ανθής Μπουραντά, κακρουστών του καθηγητή Γιάννη Σαμόλαδου και πιάνου, αρμονίου, ακορντεόν των καθηγητών Έφης Φαρμάκη, Φωτεινής Γεωργίου, Κλεοπάτρας Λαγκουβάρδου και Κωνσταντίνου Μάτη

Τις εντυπώσεις έκλεψε στην αρχή της συναυλίας η baby ορχήστρα κρουστών της μουσικής προπαιδείας και του μουσικού νηπιαγωγείου, καθώς και το προκαταρκτικό τμήμα της παιδικής χορωδίας “musicArte”, με την καθοδήγηση της μουσικοπαιδαγωγού κ. Έφης Φαρμάκη. Οι λιλιπούτειοι μουσικοί και χορωδοί συνόδευσαν ρυθμικά και απέδωσαν με ξεχωριστή ζωντάνια παιδικά τραγούδια, συγκινώντας μικρούς και μεγάλους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νικόλαος Γάτσας, η αντιδήμαρχος Διοίκησης και Κοινωνικής Πρόνοιας Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Κωνσταντίνος Πασχόπουλος, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας Πέτρος Μουταφίδης, ο διοικητής του Κ.Ε.Ο.Α.Χ. Γρηγόρης Γκάλης, η γεν. γραμματέας του Επιμελητηρίου Λάρισας Καλλιόπη Τζήκα, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

 

Previous ArticleNext Article