Ελασσόνα

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους γονείς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας και ειδικότερα οι γονείς της Β’ τάξης, συμμεριζόμαστε την αγωνία των  γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου και  στηρίζουμε τον αγώνα τους να μη γίνει η συγχώνευση των δύο τμημάτων της Α΄ τάξης του σχολείου τους.

Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η  Β΄ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας που αριθμεί 25 μαθητές. Ένας αριθμός μαθητών μη διαχειρίσιμος και επικίνδυνος δεδομένων των συνθηκών της συνεχόμενης πανδημίας και του σεισμού, τον οποίο βίωσαν τα παιδιά μας λίγους μήνες πριν. Επιπρόσθετα είναι φανερό ότι με αυτόν τον αριθμό μαθητών δυσχεραίνεται η εκπαιδευτική διαδικασία που έχει πληγεί ήδη από τις δύο προηγούμενες χρονιές. Όλα αυτά τη στιγμή που το σχολείο μας πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την άμεση διαίρεση του πολυάριθμου τμήματός σε δύο μικρότερα, ευέλικτα και ασφαλή τμήματα, καθώς διαθέτει αίθουσα αλλά και την αντίστοιχη οργανική θέση.

 Γι’ αυτούς τους λόγους ενώνουμε τη φωνή μας με τους γονείς του 1ου Δημοτικού Σχολείου, διαμαρτυρόμαστε μαζί τους και θα προχωρήσουμε σε αποχή των παιδιών της Β΄ τάξης από τα μαθήματα τους την Παρασκευή 29/10/21.

Διεκδικούμε να επιλυθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα μας ώστε να  εξασφαλίζεται η  μόρφωση για τα παιδιά μας με σύγχρονες και ασφαλείς εκπαιδευτικές διαδικασίες.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου και οι γονείς της Β’ Τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας.

 

Previous ArticleNext Article