Ελασσόνα

Ενημερωτική εκδήλωση από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ελασσόνας στο Δημοτικό Σχολείο Κρανέας

Την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ελασσόνας, ανταποκρινόμενο στο αίτημα της Δ/ντριας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρανέας και στα πλαίσια των ενημερωτικών, επιμορφωτικών δράσεων του, πραγματοποίησε ομιλία –δράση με θέμα τον Σχολικό Εκφοβισμό και την Βία στα σχολεία.

Μετά την παρουσίαση του θέματος από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας και την προβολή σχετικού βίντεο- animation, ακολούθησε συζήτηση με τα παιδιά τα οποία εξέφρασαν την άποψή τους για τον σχολικό εκφοβισμό, δείχνοντας ότι ήταν ευαισθητοποιημένα και είχαν σχετική γνώση του φαινομένου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε δράση με σύνθημα ¨Όχι στην Βία – Ναι στην Φιλία¨, όπου σε μια κατασκευή δένδρου αποτυπώθηκαν τα μηνύματα των παιδιών σε μορφή φύλλων δένδρου, σε μια προσπάθεια να ενθαρρυνθεί ένας κώδικας αποδεκτών συμπεριφορών για το σχολείο.

Η θερμή υποδοχή και φιλοξενία των εκπαιδευτικών του σχολείου έκλεισε με την συμφωνία για μελλοντική συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας με στόχο την επαφή και εξοικείωση των παιδιών με ευαίσθητα κοινωνικά θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος της σχολικής κοινότητας.

 

Previous ArticleNext Article