Ελασσόνα

Ενημέρωση των προέδρων των κοινοτήτων από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ελασσόνας

Ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στους προέδρους των κοινοτήτων του Δήμου Ελασσόνας αναφορικά με τις υπηρεσίες που παρέχονται σε όλους τους κατοίκους από το Κέντρο Κοινότητας και την Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ Έξοδος.

Η ενημέρωση έγινε παρουσία του Δήμαρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα, της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Φρόσως Καρκαβανίδου – Σκρέτα, της προϊσταμένης κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου κ. Θάλειας Γκόλτσιου και του υπεύθυνου προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ κ. Σωτήριου Γκουντή.

Κατά την ενημέρωση των προέδρων ο δήμαρχος κ. Γάτσας τόνισε: «Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μας είναι στελεχωμένο με διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό, το οποίο υποδέχεται, ενημερώνει και υποστηρίζει καθημερινά όλους τους δημότες μας σε διάφορα θέματα που αντιμετωπίζουν, ενώ παρέχει πληροφόρηση για όλα τα επιδόματα που δικαιούνται και τα προγράμματα στα οποία μπορούν να ενταχθούν. Σας καλούμε να ενημερώσετε τους κατοίκους για τις υπηρεσίες που τους παρέχονται, να προσέρχονται στο Κέντρο Κοινότητας, καθώς οι υπάλληλοι θα τους ενημερώσουν και θα τους βοηθήσουν στη συμπλήρωση και στην υποβολή των αιτήσεων. Ο δήμος μας είναι κοντά σε όλους τους κατοίκους, τους υποστηρίζει με κάθε μέσο καθημερινά και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε για όλους. Η δημιουργία του ΚΕΠ Υγείας και οι συνεργασίες όπως αυτή με το ΚΕΘΕΑ, παρέχει επιπλέον βοήθεια σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, παρέχεται υποστήριξη σε ζητήματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας».

Το Κέντρο Κοινότητας είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, είναι το σημείο όπου ο πολίτης ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε μορφής και για το λόγο αυτό οι υπάλληλοι του κέντρου κοινότητας έδωσαν οδηγίες στους προέδρους, ώστε πολύ πιο άμεσα να ενημερώνονται οι πολίτες για να προσέρχονται σε αυτό.

Παράλληλα οι πρόεδροι ενημερώθηκαν και για τις δράσεις και τις συναντήσεις που μπορούν να έχουν πολίτες ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, με το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ εντελώς δωρεάν με γνώμονα το σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών, συναντήσεις με στόχο τη στήριξη για την αντιμετώπιση διαφόρων εξαρτήσεων.

 

Previous ArticleNext Article