Λάρισα

Ενεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η ενεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 510.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

«Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των δημοσίων κτιρίων είναι αναγκαία αν θέλουμε να μιλάμε για τον εξορθολογισμό του Δημοσίου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Λάρισας και με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 αναβαθμίζουμε ενεργειακά το κτίριο του ΚΕΚ της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με ολοκληρωμένο σχέδιο και στρατηγική αναβαθμίζουμε  συνολικά 54 δημόσια κτίρια στην Θεσσαλία, επενδύοντας  45 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020. Το πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων βραβεύτηκε πρόσφατα στο διαγωνιστικό θεσμό BEST CITY AWARDS 2020 που επιβραβεύει την καινοτομία και την ποιότητα ζωής στις πόλεις και έχει επιλεγεί στα 200 καλύτερα «πράσινα» έργα του Green Deal της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ευρωπαϊκού προγράμματος «Πράσινη Συμφωνία με Τοπική Δράση» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Παρεμβάσεις

Αντικείμενο του έργου είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του ΚΕΚ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη Λάρισα. Πρόκειται για υφιστάμενο κτίριο Δημόσιας Διοίκησης Ενεργειακής Κατηγορίας Δ, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Α με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

 

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

Εφαρμογή θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου, (κατακόρυφες τοιχοποιίες, οροφή Α ορόφου, και οροφή υπογείου), αντικατάσταση κουφωμάτων, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης (κυκλοφορητής και θερμαντικά σώματα), εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού, εγκατάσταση συστήματος αερισμού, αντικατάσταση φωτιστικών με νέα τύπου LED, εγκατάσταση Φ/Β συστήματος, εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου (BEMS).

 

Από την λειτουργία του έργου αναμένεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου, και παράλληλα η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του κτιρίου και της παραμονής των χρηστών.

Previous ArticleNext Article