Ελασσόνα

Ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Ελασσόνας με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το κτίριο του 3ου Δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου  Ελασσόνας με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης έργου συνολικού προϋπολογισμού 818.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Ελασσόνας.

«Κάνουμε πράξη την φιλοσοφία του green  και προσφέρουμε στα παιδιά της Ελασσόνας ένα πιο όμορφο, σύγχρονο, ασφαλές  και  λειτουργικό σχολείο.  Αυξήσαμε τον προϋπολογισμό του έργου κατά 112.000 ευρώ για  την  κάλυψη  του πρόσθετου κόστους που προέκυψε για την αντιμετώπιση της καθίζηση τμήματος της στέγης του σχολείου ( που προέκυψε μετά την ένταξη του έργου) και σύμφωνα με την εγκεκριμένη τροποποιημένη μελέτη του έργου.  Σε συνεργασία  με τον Δήμαρχο Νίκο Γάτσα και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης τους ΕΣΠΑ  Θεσσαλίας,  βελτιώνουμε   την καθημερινότητα παιδιών και εκπαιδευτικών  με διαγενεακά έργα που αφήνουν πίσω τους μέλλον  και έχουν ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Παρεμβάσεις

Το υφιστάμενο σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Z, αναβαθμίζεται σε Κατηγορία Α του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ).

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

Εφαρμογή θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου (τοίχοι, δώματα, στέγες με αντικατάσταση και των ζευκτών), αντικατάσταση των κουφωμάτων,  αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης (Λέβητας και θερμαντικά σώματα),  αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα τύπου LED και  εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.

Previous ArticleNext Article