Αθλητισμός

Ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας», προϋπολογισμού 684.357 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Κύριος, δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Ελασσόνας που προχωρά στην  υπογραφή της σχετικής σύμβασης για την έναρξη κατασκευής του έργου.

« Σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και το Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα, ξεκινά το επόμενο διάστημα η ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επενδύει με στρατηγικό σχέδιο και προγραμματισμό σε διαγενεακά έργα εκπαίδευσης που αφήνουν πίσω τους μέλλον. Το πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης 54 συνολικά δημοσίων κτιρίων στην Θεσσαλία, που σχεδίασε η Περιφέρεια και χρηματοδοτείται με 45 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020, έχει επιλεγεί στα 200 καλύτερα «πράσινα» έργα του Green Deal της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ευρωπαϊκού προγράμματος «Πράσινη Συμφωνία με Τοπική Δράση» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Η ενεργειακή αναβάθμιση

 

Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας (εκπαιδευτήριο και γυμναστήριο). Πρόκειται για υφιστάμενα σχολικά κτίρια Ενεργειακής Κατηγορίας Η,Ζ, τα οποία προβλέπεται να αναβαθμιστούν σε Κατηγορία Β με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών τους.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας (εκπαιδευτήριο και γυμναστήριο) περιλαμβάνει ειδικότερα τις εξής παρεμβάσεις:

  • εφαρμογή συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης της τοιχοποιίας
  • εφαρμογή θερμομόνωσης στη στέγη
  • την αντικατάσταση των παραθύρων και θυρών με νέα, υψηλότερης θερμομονωτικής ικανότητας
  • την ενεργειακή αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης και φωτισμού
  • την εγκατάσταση συστήματος φωτοβολταϊκών (net metering)

Με τη λειτουργία του έργου προβλέπεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου, και παράλληλα η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Previous ArticleNext Article