Ελασσόνα

«Ελπίς»: Η πρόβλεψη του καιρού για τη Λάρισα από τον Φάνη Τακούδη – Πόσο θα χιονίσει στην Ελασσόνα

Από το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται η επέλαση του χιονιά στη Λάρισα με την… παράδοξη κωδική ονομασία «Ελπίς». Η Λάρισα θα βρεθεί κι αυτή στο επίκεντρο των φαινομένων, αλλά σύμφωνα με τον μαθηματικό – μετεωρολόγο Φάνη Τακούδη, οι περιοχές που θα δεχθούν το περισσότερο χιόνι είναι η Αγιά και τα Φάρσαλα. Αντίθετα, λιγότερο χιόνι αναμένεται να πέσει στην περιοχή της Ελασσόνας.

Μιλώντας στο onlarissa.gr, ο κ. Τακούδης εξήγησε πως «από σήμερα το απόγευμα θα αρχίσει να βρέχει από τα δυτικά. Οι άνεμοι γυρίζουν σε βόρειοι, αυξάνεται η ένταση το βράδυ και πέφτει η θερμοκρασία. Το βράδυ θα έχουμε χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά».

ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΧΙΟΝΙΖΕΙ

Χιονοπτώσεις κατά τον κ. Τακούδη ξεκινούν «μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και όσο πάμε για το ξημερώματα θα πέφτει χιόνι και στα πεδινά, πιθανότατα και μέσα στη Λάρισα. Περιμένουμε άσπρο τοπίο στα πεδινά, όχι χιονόστρωση μεγάλη, ειδικά μέσα στη Λάρισα, όπου αναμένεται να είναι πολύ λίγη. Αντίθετα, χιόνι θα πέσει αρκετό στον Κίσσαβο και στον Όλυμπο.

Προς το μεσημέρι του Σαββάτου τα φαινόμενα εξασθενούν με ενισχυμένους βοριάδες και θερμοκρασία στου 4 βαθμούς στη μέγιστή της.

Το πρωί της Κυριακής η θερμοκρασία θα είναι στους -3 στη Λάρισα, ενώ η μέγιστη το μεσημέρι θα φθάσει τους 2 με 3 βαθμούς πάνω από το μηδέν. Σε ημιορεινές και ορεινές θα είναι πολύ χαμηλότερη και ίσως ολικό παγετό.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Τη Δευτέρα έχουμε πάλι σποραδικές συννεφιές από το πρωί. Οι συννεφιές πυκνώνουν κυρίως στα ανατολικά του νομού Λάρισας αρχικά και θα χιονίσει ξανά σ’ αυτές τις περιοχές το απόγευμα. Θα χιονίζει κατά διαστήματα μέχρι και την Τρίτη.

Από το απόγευμα της Τρίτης τα φαινόμενα εξασθενούν και μετακινούνται νοτιότερα. Θα επικρατήσει πολύ κρύο με θερμοκρασίες στη Λάρισα έως -4 βαθμούς Κελσίου.

Μέχρι και την Πέμπτη θα έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες ενώ αναμένεται καλοκαιρία μέχρι τέλος του μήνα. Μέσα στο Φλεβάρη ίσως να έχουμε νέα φαινόμενα.

Πηγή: onlarissa.gr

Previous ArticleNext Article