Λάρισα

Ελεύθερος ο κλέφτης με τις… πολλές ταυτότητες

Ελεύθερος, ασκώντας έφεση, αφέθηκε χθες το μεσημέρι ο «63χρονος» Ρομά που συνελήφθη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στα Ταμπάκικα ενώ προσπάθησε να κλέψει το αυτοκίνητο Λαρισαίου. Ο λόγος για έναν Ρομά αμφιβόλου… ηλικίας, ο οποίος αψηφώντας τα

μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού από τον οικισμό των Ρομά στο Κηπάκι Τρικάλων που κατοικεί, βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα στη Λάρισα για να συλληφθεί στη συνοικία των Αμπελοκήπων στην προσπάθειά του να κλέψει το αγροτικό αυτοκίνητο 61χρονου Λαρισαίου.
Όπου δυστυχώς για τον ίδιο, όχι μόνο συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, αλλά του βεβαιώθηκε κιόλας και πρόστιμο ύψους 300 ευρώ, γιατί δε διέθετε… βεβαίωση μετακίνησης όπως προβλέπεται από τα μέτρα για τον κορονοϊό.
Χθες λοιπόν – μετά και την τριήμερη κράτησή του, καθώς ο ίδιος είχε ζητήσει αναβολή – οδηγήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Αυτοφώρου Πλημμελειοδικείου Λάρισας.
Για να εμφανισθεί μετανιωμένος για την πράξη του, πέφτοντας διαρκώς σε αντιφάσεις. Παραδεχόμενος ωστόσο πως «μπήκα στο αυτοκίνητο, προσπάθησα να το πάρω, αλλά το μετάνιωσα και κατέβηκα με σκοπό να το αφήσω».
«Το άφησες ή δεν μπόρεσες να το πάρεις γιατί είχε μπάρα στο τιμόνι;» τον ρώτησε ο εισαγγελέας της έδρας χωρίς ωστόσο να λάβει κάποια απάντηση. Με τον κατηγορούμενο να σπεύδει να δηλώνει μετανιωμένος, ζητώντας ξανά συγγνώμη για την πράξη του.
Έχοντας στο μεταξύ εκφράσει και τον προβληματισμό του για τη στάση του αυτόπτη μάρτυρα που κατέθεσε νωρίτερα, περιγράφοντας πως έγινε αντιληπτή η δράση του κατηγορουμένου και πως κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ.. Ρωτώντας με… αφοπλιστικό τρόπο τους δικαστές «γιατί πήρε (σ.σ. ο μάρτυρας) την Αστυνομία αμέσως τηλέφωνο; Μπορεί να ήταν δικό μου το αμάξι;».
«Έχετε συλληφθεί ξανά, και αλλού;» ρώτησε ο εισαγγελέας με τον πρόεδρο του δικαστηρίου να επαναλαμβάνει το ερώτημα, καθώς ο κατηγορούμενος ζητούσε… «διευκρινήσεις» για το τι εννοούσε ο εισαγγελέας με το ερώτημά του.
Για να αποδειχθεί τελικά ότι ο συλληφθείς, άλλα ατομικά στοιχεία δήλωσε προχθές, ενώ έφερε μαζί του άλλη ταυτότητα, σύμφωνα με την οποία ήταν 53 ετών με βάση τα στοιχεία που είχε δηλώσει η μητέρα του και… 63 ετών με βάση τα στοιχεία που είχε δηλώσει ο πατέρας του αλλά και ο ίδιος κατά τη σύλληψή του, την περασμένη Δευτέρα.
Με τον εισαγγελέα, προτείνοντας την ενοχή του, να παρατηρεί πως έχει συλληφθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας πάλι για κλοπές και με διαφορετικά ατομικά στοιχεία.
«Θέλετε να προσθέσετε κάτι ακόμη;» τον ρώτησε ο πρόεδρος προτού ανακοινώσει την ποινή του Δικαστηρίου. «Να μου δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία» τόνισε απτόητος ο κατηγορούμενος. Με το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας να επιβάλει ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 50 ημερησίων μονάδων προς 5 ευρώ την ημέρα. Για να ασκήσει έφεση επί της ποινής και να αφεθεί τελικά ελεύθερος.
Αποχωρώντας ήσυχα αυτήν τη φορά από τη δικαστική αίθουσα σε αντίθεση με την περασμένη Τρίτη όπου αντιλαμβανόμενος ότι λαμβάνοντας την προθεσμία που ζήτησε δεν θα αφήνονταν τελικά ελεύθερος, όπως ενδεχομένως να ήλπιζε, οδηγήθηκε ξανά στα κρατητήρια.

Πηγή: eleftheria.gr

Previous ArticleNext Article