Λάρισα

Ελεύθεροι οι κτηνοτρόφοι που κατηγορήθηκαν για ομηρία βοσκού

Είχαν συλληφθεί μετά από καταγγελία 62χρονου βοσκού για εργασιακή εκμετάλλευση

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν χθες, μετά την απολογία τους, οι δύο Λαρισαίοι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι είχαν συλληφθεί με την κατηγορία της ομηρίας ανθρώπου κατά συναυτουργία με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.

Οι δύο κτηνοτρόφοι συνελήφθησαν έπειτα από καταγγελία ενός 62χρονου υπηκόου Ρουμανίας στην Πρεσβεία της χώρας του ότι οι δύο Λαρισαίοι κτηνοτρόφοι «τον χτύπησαν» και τον είχαν «απομονωμένο» στο Ποιμνιοστάσιο τους σχεδόν 9 μήνες, από τον περασμένο Ιανουάριο, και μάλιστα για να πετύχουν τον σκοπό τους, του έχουν παρακρατήσει την ταυτότητά του και δεν του έχουν αποδώσει τα δεδουλευμένα.

Διευκρίνισε ότι βρέθηκε στην Ελλάδα τον περασμένο Ιανουάριο, προκειμένου να εργαστεί στο ποιμνιοστάσιο των δύο Λαρισαίων και υποστήριξε πως όταν ζήτησε να φύγει, διαπιστώνοντας ότι δεν του αρέσει το περιβάλλον, δεν του επέτρεψαν οι δύο κτηνοτρόφοι. Κατήγγειλε, επίσης, ότι οι δύο κτηνοτρόφοι του οφείλουν δεδουλευμένα που ανέρχονται σε 4.800 ευρώ, ποσό από το οποίο του έχουν αποδώσει μόνο 300 ευρώ.

Οι δύο Λαρισαίοι κτηνοτρόφοι, 44 και 42 ετών, απολογούμενοι χθες στην Ανακρίτρια αρνήθηκαν τις κατηγορίες της εμπορίας ανθρώπων και της σωματικής κάκωσης, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»-, ότι ο 62χρονος βοσκός δεν ήταν «όμηρός» τους και πως είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του. Οι δύο κτηνοτρόφοι μετά την απολογία τους χθες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία

Previous ArticleNext Article