Ελεύθεροι με τον όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκαν δύο νεαροί από τη Λάρισα που κατηγορούνται για βιασμό φοιτήτριας στον Βόλο, μετά την απολογία τους στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα υπηρεσίας.

Πρόκειται για έναν 23χρονο και έναν 24χρονο, που οποίοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι μετά από καταγγελία 22χρονης από τον Βόλο, φοιτήτριας σε άλλη πόλη, ότι μετά από διασκέδαση τον Μάιο του 2021, οι δύο φερόμενοι ως δράστες την πήγαν σε ερημική τοποθεσία και τη βίασαν.

Η καταγγελία έγινε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου πέρυσι τον Ιούλιο, έγινε προκαταρκτική έρευνα και ασκήθηκε δίωξη για βιασμό από κοινού κατά των δύο νεαρών που κατήγγειλε ονομαστικά η 22χρονη και προχθές απολογήθηκαν στον ανακριτή Βόλου.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 22χρονης φοιτήτριας για αρκετό χρονικό διάστημα, οι δύο γνωρίστηκαν και συνομιλούσαν μαζί της μέσω instagram.

Τελικά, γύρω στα τέλη Μαΐου του 2021 κανόνισαν να έρθουν στον Βόλο και βρέθηκαν με την 22χρονη η οποία είχε ειδοποιήσει και μια φίλη της, ώστε να βρεθούν για βραδινή διασκέδαση. Αυτό και έγινε, ωστόσο, η φίλη της καταγγέλλουσας άφησε την παρέα και έφυγε, με τους νεαρούς κατόπιν να αποχωρούν και να επιστρέφουν στην πόλη τους.

Η κοπέλα τους έστειλε γραπτό μήνυμα να συναντηθούν ξανά, με τους δύο άνδρες να έρχονται και πάλι στον Βόλο, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του ενός και πήγαν σε ερημικό σημείο εκτός Βόλου.

Τελικά σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της φοιτήτριας σταμάτησαν σε ερημική τοποθεσία κοντά στην πόλη και άρχισαν να πίνουν και να παίζουν το παιχνίδι «θάρρος ή αλήθεια».

Τότε ο ένας την οδήγησε στα πίσω καθίσματα του οχήματος και, σύμφωνα πάντα με τη μήνυση, τη βίασε, ενώ όταν τελείωσε, ο άλλος την έβγαλε εκτός αυτοκινήτου και τη βίασε και αυτός με τη σειρά του.

Οι νεαροί άνδρες στην απολογία τους αρνήθηκαν ότι έκαναν χρήση βίας για να έρθουν σε συνουσία μαζί της και κατέθεσαν ότι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού η κοπέλα τους προκάλεσε βγάζοντας την μπλούζα και ό,τι έγινε, ήταν με τη συναίνεσή της.

Την επόμενη ημέρα ο ένας δέχθηκε μήνυμα από την κοπέλα που του έλεγε πόσο καλά πέρασε την προηγούμενη νύχτα, όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες.

Αξιόπιστες πηγές επισημαίνουν πως η νεαρή δεν εξετάστηκε από ιατροδικαστή που να πιστοποιούσε πως έπεσε θύμα βιασμού, ενώ το όλο θέμα προέκυψε, όταν ήταν στην επικαιρότητα οι καταγγελίες διαφόρων γυναικών μέσω του κινήματος Metoo.

Η 22χρονη προέβη σε δημοσίευση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης πως έπεσε θύμα βιασμού, με την αστυνομία να την καλεί να δώσει λεπτομέρειες και την κοπέλα να υποβάλει μήνυση κατά των δύο αντρών.

Στο πλαίσιο αυτό ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου που παρήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας τη διενέργεια προκαταρτικής έρευνας, ενώ με το πέρας της, ασκήθηκε σε βάρος των δύο ποινική δίωξη για βιασμό από κοινού, σε βαθμό κακουργήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα στοιχεία δεν αποδεικνύουν άσκηση βίας από πλευράς κατηγορούμενων, ενώ και η κοπέλα δεν ανέφερε κάτι σχετικά με βιασμό σε κάποια φίλη της, παρά μόνο πως πέρασε ευχάριστα με τον έναν νεαρό. Μάλιστα ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Πηγή: magnesianews.gr