Ελασσόνα

Ελασσονίτης καταγγέλλει οδηγό ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ ότι οδηγούσε αργά την ώρα που μετέφερε την γυναίκα του με εγκεφαλικό

Σε δημόσια καταγγελία κατά της συμπεριφοράς οδηγού του ΕΚΑΒ προχώρησε χθες Ελασσονίτης, που δεν έκρυβε την αγανάκτησή του.

Πιο συγκεκριμένα, ο συνταξιούχος κάτοικος Ελασσόναs Δ.Β. (…τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας “Ελευθερία”) αναφέρεται σε περιστατικό που συνέβη τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 1 Ιουλίου.

Η 65χρονη σύζυγόs του οδηγήθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας με ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο όπου, μετά τιs πρώτεs εξετάσεις, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Όμως είχε την ατυχία εκείνη την ώρα να μην υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Ελασσόναs και οι γιατροί ειδοποίησαν να έρθει ασθενοφόρο από το Κ.Υ.Τυρνάβου …που άργησε.

Όπως υποστηρίζει ο Ελασσονίτης, κατά τη διαδρομή προς τον Τύρναβο ο συγκεκριμένος οδηγός καθυστερούσε χαρακτηριστικά και η ταχύτητα που είχε το όχημα …κάθε άλλο παρά ασθενοφόρο θύμιζε, κάτι που επέτεινε την αγωνία του ίδιου (συνοδού) και της ασθενούς συζύγου του.

Μετά από αρκετή ώρα και …περίεργες διαδρομές, το ασθενοφόρο έφθασε στο Κέντρο Υγείαs Τυρνάβου. Ύστερα από αρκετά λεπτά (20′),άλλαξε ο οδηγόs του οχήματος (…πιθανολογείται αλλαγή της «βάρδιας») και το ασθενοφόρο έφτασε τελικά στο εφημερεύον Νοσοκομείο τηs Λάρισας.

Να σημειωθεί ότι ο Ελασσονίτης στιs 4 Ιουλίου ανέφερε το περιστατικό στο 166 και ενημερώθηκε και ο διοικητής του ΕΚΑΒ. Όπωs είπε, ο διοικητής μόλιs ενημερώθηκε, του τηλεφώνησε για να ζητήσει συγγνώμη για την ταλαιπωρία.

Ο Δ.Β. κάνει λόγο για «προγραμματισμένn και εσκεμμένn καθυστέρnσn» από πλευράs του συγκεκριμένου οδnγού του ΕΚΑΒ.

Χαρακτηριστικά τα όσα «κατέθεσε» οργισμένος: «Με ξάφνιασε το πόσο αργά πήγαινε από τnν Ελασσόνα προς τον Τύρναβο. Όταν μεταφέρεις ασθενείς, n αλλαγή τns βάρδιας … περνάει στο περιθώριο και σκέφτεσαι πώs να φτάσει γρήγορα ο ασθενςs στο νοσοκομείο.

Το ασθενοφόρο είναι για πολύ γρήγορες μετακινήσεις. Δεν κουβαλάς ζώα αλλά αρρώστους που χρειάζονται βοήθεια». Τέλος, όπωs είπε, n δnμόσια καταγγελία κατά του συγκεκριμένου οδnγού του ΕΚΑΒ γίνεται για να μnν συμβεί κάτι ανάλογο και σε άλλους ασθενείς…

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Previous ArticleNext Article