Ελασσόνα

Ελασσόνα: Τιμήθηκε η εορτή της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου – Κατάνυξη στο παρεκκλήσι της Ι.Μ. Σπαρμού (ΦΩΤΟ)

ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΣΠΑΡΜΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ
«Θεοτόκε αειπάρθενε, των ανθρώπων η σκέπη, Εσθήτα και Ζώνην του αχράντου σου σώματος, κραταιάν τη πόλει σου περιβολήν εδωρήσω, τω ασπόρω τόκω σου άφθαρτα διαμείναντα, επί σοί γάρ και φύσις καινοτομείται και χρόνος, διό δυσωπούμεν σε, ειρήνην τη πολιτεία σου δώρησαι, και ταις ψυχαίς ημών το μέγα έλεος».
Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και περισυλλογής και πλαισιωμένη από δεκάδες προσκυνητές και φίλους της η Ι. Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου τίμησε πρόσφατα την εορτή της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου. Στο φερώνυμο γραφικό παρεκκλήσι της, μόλις 1,5 χιλιόμετρο πριν τη Μονή(…προπομπός για τον επισκέπτη και τον προσκυνητή της), τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία(την παραμονή της εορτής) και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία(ανήμερα), όπου συλλειτούργησαν ο καθηγούμενος της Ι. Μονής Σπαρμού Ολύμπου – αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ Παπανικολάου, οι πατέρες της Μονής και κληρικοί της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος.
Δεν πέρασε απαρατήρητη η εξαιρετική αγιορείτικη φωνή του γνωστού πρωτοψάλτη – άριστου γνώστη της Βυζαντινής μουσικής Ιωάννη Χασανίδη με τη χορωδία του στο αναλόγιο.
Τέλος, χαρακτηριστικά τα όσα «κατέθεσε», ανάμεσα στα άλλα, ο καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού π. Νικάνωρ:
«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που δεκάδες πιστοί τίμησαν με την αθρόα προσέλευση τους την εορτή της Αγίας Ζώνης στο παρεκκλήσι μας, ένα από τα πιο λαοφιλή της επαρχίας Ελασσώνος. Η εορτή της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου αποτελεί ορόσημο για την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου. Ευχόμαστε η Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου να περιφρουρεί κάθε πιστό από τις μεθοδείες και τις παγίδες του αντικειμένου, και να σκορπίζει σε όλη τη γη ειρήνη και ουράνια ευλογία. Χρόνια πολλά! Η Παναγία βοήθειά μας!».
Πηγή: Ελευθερία-Γιάννης Μουκίδης
Previous ArticleNext Article