Ελασσόνα

Ελασσόνα: «musicArte» και «Μελωδία» ενθουσίασαν με την εαρινή τους συναυλία

Θερμότατο χειροκρότημα και επευφημίες στην ενθουσιώδη ετήσια εαρινή συναυλία των μουσικών εργαστηρίων του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας «musicArte» και του Εργαστηρίου Παραδοσιακής & Λαϊκής Μουσικής «Μελωδία» το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στην αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη» του Πολιτιστικού Κέντρου Ελασσόνας. Η συναυλία αποτελούσε συνέχεια των εκδηλώσεων «Μουσικός Μάης 2023» του Μ.Σ. «musicArte» και πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Ελασσόνας και την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, παιδείας και δια βίου μάθησης.

  

Μαθητές όλων των ηλικιών από τα εργαστήρια κλασικής και μοντέρνας κιθάρας, λαούτου (τάξεις Χρ. Καλαμπούκα), κλασικού και παραδοσιακού βιολιού (τάξη Θ. Ρούμπου), σαντουριού (τάξη Β. Τασιούδη), ακορντεόν (τάξη Κων. Μάτη) μπουζουκιού (τάξη Δ. Γκόγκουρα), κρουστών (τάξη Γ. Σαμόλαδου), παραδοσιακού κλαρίνου και φλογέρας (τάξη Κ. Κωστούλη), παρουσίασαν σολιστικά και σε μικρά μουσικά σύνολα, γνωστά επιλεγμένα κομμάτια της κλασικής, παραδοσιακής, λαϊκής και μοντέρνας μουσικής.

 

Αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας του Εργαστηρίου και του Μουσικού Συλλόγου ήταν στο δεύτερο μέρος της συναυλίας η εμφάνιση επί σκηνής με κοινό ρεπερτόριο της 10μελους λαϊκής ορχήστρας και της 20μελούς ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής «Μελωδία», καθώς και των χορωδιακών συνόλων «musicArte» (νεανική και μικτή χορωδία) με ενενήντα (90) χορωδούς υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κωνσταντίνου Μάτη, που ξεσήκωσε την κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου.

Τη συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Ελασσόνας κκ. Χαρίτων ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νικόλαος Γάτσας, η αντιδήμαρχος κ. Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου.

    

Previous ArticleNext Article