Ελασσόνα

Ελασσόνα; Με το χρυσό βραβείο βραβεύτηκε η ΜΠΙΖΙΟΣ Α.Ε. στα Green Brand Awards 2023

Η εταιρεία ΜΠΙΖΙΟΣ Α.Ε. με έδρα την Ελασσόνα, βραβεύτηκε από τα Green Brand Awards 2023 με το Χρυσό Βραβείο, ως «Πράσινη επιχείρηση». Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Μαρτίου, στο Athens Marriott Hotel, κατά την τελετή απονομής των Green Brand Awards 2023, που διοργανώθηκε από την BOUSSIAS events. Πρόκειται για τον θεσμό που προάγει την καινοτομία σε προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες ανάπτυξης οι οποίες υποστηρίζουν την GREEN οικονομία και το Eco Living.

Η ΜΠΙΖΙΟΣ, πρωτοπόρος βιομηχανία στην παραγωγή ανακυκλώσιμης ενέργειας, εργάζεται συστηματικά για ένα μέλλον βιώσιμης ανάπτυξης χωρίς εκπομπές C0₂. Στο πλαίσιο των ενεργειών της πράσινης ανάπτυξης, η εταιρεία κατασκεύασε και λειτουργεί μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής βιοαερίου συμπαραγωγής πράσινης ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας, δίπλα στο εργοστάσιο παραγωγής τυροκομικών προϊόντων, έξω από την Ελασσόνα Λάρισας.

Η μονάδα είναι καινοτόμος για την Ελλάδα στον τομέα της γαλακτοβιομηχανίας, αφού πρόκειται για την πρώτη εγκατάσταση αναερόβιας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων σε εθνικό επίπεδο και την 20η παγκοσμίως. Το ποσοστό αποβλήτων που ανακυκλώνει και επαναχρησιμοποιεί είναι στο 100% και η παραγόμενη ισχύς ρεύματος ισοδυναμεί για να καλύψει τις ανάγκες 2.000 νοικοκυριών.

Previous ArticleNext Article