Λάρισα

Ελασσόνα – Λάρισα – Θεσσαλία έτοιμες να υποδεχτούν τους ποδηλατικούς αστέρες από όλο τον κοσμο

2+ εβδομάδες για το μεγαλύτερο αθλητικό, ποδηλατικό γεγονός της Ελλάδας !! 📣 Μάθετε όλες τις πληροφορίες και λεπτομέρειες, για να απολαύσετε «διαβασμένοι» από κοντά την δράση, το πάθος και την ένταση ενός τόσο εντυπωσιακού αγώνα. 🦺 Η ομάδα του «εν κινήσει» παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει έγκαιρα ώστε να μην χάσετε ούτε μια πεταλιά…
🗓️ 14/5 ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΩΝ
📍ΠΟΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Λευκός Πύργος) 🕠 ΩΡΑ 17:30
📑 Η νύφη του θερμαικού θα ντυθεί στα γιορτινά της για τον 3ο αναβαθμισμένο ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024 και την επίσημη παρουσίαση των 18 επαγγελματικών ποδηλατικών ομάδων και των Εθνικών ομάδων της 🇬🇷 Ελλάδας και της 🇨🇾 Κύπρου. Οι φίλοι του ποδηλάτου θα έχουν την ευκαιρία να δούνε από κοντά τους 120 ποδηλατικούς αστέρες από όλο το κόσμο καθώς και να συμμετάσχουν στις πολλές και ποικίλες παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει οι διοργανωτές καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.
🗓️ 15/5 ΕΤΑΠ 1 (1A) (ΑΤΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ)
📍ΠΟΛΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Βασιλικό Θέατρο) 🕤 ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 09:30
🏁 ΠΟΛΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Αδριάντας Κ. Καραμανλή)
ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 6 ΧΛΜ. ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΑ: 25Μ.
📑 Ατομική χρονομέτρηση στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης!! Με έναν εντυπωσιακό αγώνα ξεκινάει Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 σε μια διαδρομή 6 χιλιομέτρων. Με τους 120 ποδηλάτες να ξεκινούν ανά 1 λεπτό από την ειδική ράμπα που θα στηθεί στο πλακόστρωτο της παραλίας στο ύψος του Βασιλικού θεάτρου και να ποδηλατούν έως το Μέγαρο Μουσικής. Άπλετος χώρος για τους θεατές που θα μπορέσουν να απολαύσουν τους ποδηλάτες να περνάνε δύο φορές από μπροστά τους και θα εντυπωσιαστούν από τις ταχύτητες τους. Νικητής είναι ο ποδηλάτης που θα κάνει τον καλύτερο χρόνο και θα πάρει την γαλάζια φανέλα του πρωτοπόρου.
🗓️ 15/5 ΕΤΑΠ 1 (1B)
📍 ΠΟΛΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Λευκός Πύργος) 🕟 ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 16:30
🏁 ΠΟΛΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: ΚΑΤΕΡΙΝΗ (Παραλία Κατερίνης)
ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 92,46 ΧΛΜ. ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΑ: 526Μ.
📑 Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι ποδηλάτες αφού υπογράψουν, θα πάρουν θέσεις για εκκίνηση κάτω από τον Λευκό Πύργο για να συνεχίσει το 2ο σκέλος του αγώνα. Το πελοτόν θα διασχίσει την Νικ. Γερμανού θα στρίψει αριστερά στην Τσιμισκή και μέσω της Μοναστηρίου θα φτάσει έξω από τα ΕΛ.ΠΕ για να δοθεί η εκκίνηση του ετάπ. Θα κατευθυνθεί προς τον Άγιο Αθανάσιο και αφού περάσει μέσα από την Χαλκηδόνα θα βρει μπροστά του το 1ο σπριντ πόντων στην Αλεξάνδρεια. Επόμενη διέλευση από το Αιγίνιο για να ακολουθήσει το 1ο σπριντ ανάβασης στο Παλαιό Ελευθεροχώρι. Στροφή προς τον Κορινό και αφού οι ποδηλάτες φτάσουν στην παραλία του, θα ακολουθήσουν την ακτογραμμή για τον τερματισμό που αναμένεται εντυπωσιακός, πιθανότατα σε ένα μαζικό σπριντ στην είσοδο του οικισμού της Παραλίας Κατερίνης.
😉 Smart Tip 1 : Μη χάσετε την διαδικασία των υπογραφών των αθλητών κάτω από τον Λευκό Πύργο από τις 15:00 έως τις 16:00.
😉 Smart Tip 2 : Όσοι θα θελήσουν να παρακολουθήσουν το σπριντ στο παλαιό Ελευθεροχώρι μέσω της Εθνικής οδού μπορούν να φτάσουν εύκολα στην Παραλία Κατερίνης για μια πιο γερή «δόση» αγώνα, με την παρακολούθηση του Τερματισμού επί της παραλιακής οδού.
👀 Σημεία παρακολούθησης των σπριντ
0 χλμ.: Εκκίνηση / Θεσσαλονίκη (Λευκός Πύργος)
42 χλμ: Ενδιάμεσο σπριντ 1 / Αλεξάνδρεια
69,3 χλμ: Σπριντ ανάβασης 1 (Κατ. 3) / Παλαιό Ελευθεροχώρι
92,46 χλμ: Τερματισμός / Κατερίνη (Παραλία Κατερίνης)
🗓️ 16/05 ΕΤΑΠ 2
📍ΠΟΛΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: ΚΑΤΕΡΙΝΗ (Δημοτικό Πάρκο) 🕐 ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 13:00
🏁 ΠΟΛΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Δημοτικό Στάδιο)
ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 169,78 ΧΛΜ. ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΑ: 1829 Μ.
📑 Στο 2ο ετάπ του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024 οι ποδηλάτες αφού ξεκινήσουν από το Δημοτικό Πάρκο της Κατερίνης θα πάρουν επίσημη εκκίνηση στον Σβορώνο και θα κατευθυνθούν προς την Κάτω Μηλιά και τον Άγιο Δημήτριο. Στην διασταύρωση για Λιβάδι θα είναι το 1ο σπριντ ανάβασης της ημέρας με 2ο λίγο πιο μετά στην Μελούνα. Τα σπριντ πόντων ξεκινάνε από την Ελασσόνα που ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πελοτόν με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και την Λάρισα, έξω από το Άλσος Μεζούρλο για να καταλήξει να τερματίσει ο αγώνας, έξω από το Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας ίσως με ένα μαζικό σπριντ, ή νίκη για τους «ξεκολλημένους».
😉 Smart Tip: Η Καρδίτσα έχει την τιμητική της με διήμερη αγωνιστική δράση με έναν τερματισμό, μια εκκίνηση την επόμενη ημέρα και ένα σπριντ πόντων στο Ζαίμη, 9 μόλις χλμ από το κέντρο της πόλης, ότι το καλύτερο και για τους φίλους της ποδηλασίας από τις γύρω πόλεις.
👀 Σημεία παρακολούθησης των σπριντ
0 χλμ.: Εκκίνηση / Κατερίνη ( Δημοτικό πάρκο )
34,8 χλμ: Σπριντ ανάβασης 1 (Κατ. 1) / Λιβάδι (διασταύρωση)
65 χλμ: Ενδιάμεσο σπριντ 1 / Ελασσόνα
75,9 χλμ: Σπριντ ανάβασης 2 (Κατ. 2) / Μελούνα
110,0 χλμ: Ενδιάμεσο σπριντ 2 / Λάρισα (Άλσος Μεζούρλου)
169,78 χλμ: Τερματισμός / Καρδίτσα
🗓️ 17/05 ΕΤΑΠ 3
📍 ΠΟΛΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Δημοτικό Στάδιο) 🕐 ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 12:20
🏁 ΠΟΛΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ (Βελούχι Χιονοδρομικό Κέντρο)
ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 159,71 ΧΛΜ. ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΑ: 4.528 Μ.
📑 Το 3ο ετάπ αναμένεται να είναι ένα μοναδικό «Βασιλικό» ετάπ που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα «Βασιλικά» ετάπ όλων των μεγάλων διοργανώσεων, τόσο σε ομορφιά όσο και σε δυσκολία. Το πελοτόν θα ξεκινήσει από την Καρδίτσα και θα κάνει την πρώτη ανάβαση προς την λίμνη Πλαστήρα και 1ο σπριντ ανάβασης στην θέση Τσούκα ( 944μ υψόμετρο ) δεξιά από την Καστανιά. Θα κατηφορίσει στον κάμπο με δύο σπριντ πόντων στο Ζαίμη και στο Λουτρό και μετά αρχίζει να ανηφορίζει προς τα Λουτρά Σμοκόβου για το 2ο σπριντ ανάβασης στο Λιπούχι ( 1350μ υψόμετρο ) πριν τα Φουρνά και το 3ο στη βάση της κορυφής του Τυμφρηστού ( 1535μ υψόμετρο ). Μια κατηφόρα φέρνει τους ποδηλάτες στην βάση του βουνού, στον Άγιο Νικόλαο και μετά στην τελευταία είσοδο του Καρπενησίου για να φτάσουν στην τελευταία και πιο «μαρτυρική» ανάβαση προς το Βελούχι. Με 12 «ατελείωτα» ανηφορικά χλμ με μέση κλίση στο 8,5% το ετάπ θα κλείσει με έναν τερματισμό γεμάτο πόνο και ιδρώτα. Εδώ μάλλον θα κριθεί η φανέλα των βουνών και πιθανά ο νικητής της Γενικής κατάταξης του Γύρου !!
😉 Smart Tip: Ιδανική εκδρομή Π.Σ.Κ στο Καρπενήσι, όχι μόνο για τους φίλους ποδηλάτες αλλά για όλη την οικογένεια μια και η διαδρομή και πόσο μάλλον το σημείο τερματισμού προσφέρεται για την απόλυτη θέαση του αγώνα και ίσως βρούμε από νωρίς και τον τελικό νικητή του αγώνα.
👀 Σημεία παρακολούθησης των σπριντ
0 χλμ.: Εκκίνηση / Καρδίτσα
27,4 χλμ: Σπριντ ανάβασης 1 (Κατ. 1) / Τσούκα
50 χλμ: Ενδιάμεσο σπριντ 1 / Ζαΐμι
60,9 χλμ: Ενδιάμεσο σπριντ 2 / Λουτρό (διασταύρωση)
101,2 χλμ: Σπριντ ανάβασης 2 (Κατ. 2) / Λιπούχι
132 χλμ: Σπριντ ανάβασης 3 (Κατ. 2) / Τυμφρηστός
159,71 χλμ: Σπριντ ανάβασης 4 (Εκτός Κατ. HC) / Βελούχι
159,71 χλμ: Τερματισμός / Βελούχι (Χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου)
🗓️ 18/05 ΕΤΑΠ 4
📍 ΠΟΛΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ ( Πλατεία Ηγ.Γερμανού Δημάκου) 🕧 ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 12:20
🏁 ΠΟΛΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: ΧΑΛΚΙΔΑ ( Παλαιά γέφυρα Ευρίπου )
ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 196,53 ΧΛΜ. ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΑ: 1.758 Μ.
📑 Με εκκίνηση από την Σπερχειάδα ξεκινά το πελοτόν για το μεγαλύτερο ετάπ των 196,5 χλμ. Πρώτο σπριντ ευθείας στην Λαμία μπροστά από το Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για να στρίψουν δεξιά προς τον νότο με 1ο σπριντ ανάβασης στο Χάνι Καρανάσιου. Περνώντας διαδοχικά από την Αμφίκλεια, την Κάτω Τιθορέα και το Λιοντάρι της Χαιρώνειας θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο σπριντ στο κέντρο της Λιβαδειάς. Η Αλίαρτος θα ζήσει στιγμές του 2022 και η Θήβα ένα ακόμη σπριντ στο κέντρο της πόλης. Το πελοτόν θα συνεχίσει το μακρύ δρόμο, ίσως κυνηγώντας τυχόν αποσπασμένους, για το τελευταίο σπριντ ανάβασης στην διασταύρωση του Προφήτη Ηλία πριν τερματίσει στην πανέμορφη Χαλκίδα, λίγο πριν την παλαιά γέφυρα του Ευρίπου.
😉 Smart Tip 1: Το πιο ελκυστικό σημείο για «ατελείωτη» παρακολούθηση του αγώνα θα το βρείτε στην Λαμία, στον παλαιό δρόμο Λαμίας-Λιβαδειάς προς το Φαράγγι του Ασωπού μετά το Μνημείο Πεσόντων του 1821 με θέα την ευθεία των 10 χλμ της Λαμίας και τις εντυπωσιακές φουρκέτες.
😉 Smart Tip 2: Ο δρόμος για την παλαιά γέφυρα από Αθήνα προς Χαλκίδα θα κλείσει σχετικά νωρίς οπότε μια και θα είναι Σάββατο θέλει έξυπνες μετακινήσεις για να βρείτε parking και καλή θέση για τον τερματισμό.
👀 Σημεία παρακολούθησης των σπριντ
0 χλμ.: Εκκίνηση / Σπερχειάδα
27,9 χλμ: Ενδιάμεσο σπριντ 1 / Λαμία
49,8 χλμ: Σπριντ ανάβασης 1 (Κατ. 2) / Χάνι Καρανάσιου (Ελευθεροχώρι)
117,2 χλμ: Ενδιάμεσο σπριντ 2 / Λιβαδειά
161,9 χλμ: Ενδιάμεσο σπριντ 3 / Θήβα
187,6 χλμ: Σπριντ ανάβασης 2 (Κατ. 3) / Προφήτης Ηλίας (διασταύρωση)
196,53 χλμ: Τερματισμός / Χαλκίδα
🗓️ 19/05 ΕΤΑΠ 5
📍 ΠΟΛΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: ΑΘΗΝΑ (ΑΚΡΟΠΟΛΗ) 🕙 ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 10:30
🏁 ΠΟΛΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: ΑΘΗΝΑ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ)
ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 132,54 ΧΛΜ. ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΑ: 1391 Μ.
📑 Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος με τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024 να ολοκληρώνεται με μια αγωνιστική «φρενίτιδα», στην Αττική.
Το πελοτόν θα πάρει εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και μέσω της Λεωφόρου Συγγρού θα φτάσει στην παραλιακή Λεωφ. Ποσειδώνος. Διασχίζοντας την Αθηναική Ριβιέρα με 1ο σπρίντ στην Βούλα θα φτάσει στην Αγία Μαρίνα όπου κάνοντας αναστροφή θα επιστρέψει παραλιακά για Αθήνα πραγματοποιώντας το 2ο σπριντ πόντων στο Ελληνικό. Με ένα εύκολο σπριντ ανάβασης στο τέλος της Συγγρού θα μάθουμε και τον νικητή των αναβάσεων και το αγωνιστικό ενδιαφέρον θα χτυπήσει «κόκκινο» Χ 10, μια και το πελοτόν θα μπει σε ένα σιρκουί μήκους 6,42 χλμ, στο οποίο θα πραγματοποιήσει δέκα στροφές όπως συνηθίζεται στους μεγαλύτερους γύρους του κόσμου. Το σιρκουί θα είναι αριστερόστροφο, ξεκινώντας από το Παναθηναϊκό Στάδιο και θα περάσει διαδοχικά από την Βασ. Κωνσταντίνου, Χίλτον, Βασ. Σοφίας, Πανεπιστημίου, Αιόλου, Σταδίου, Βασ. Γεωργίου, Αμαλίας, Συγγρού, Αθανασίου Διάκου και Αρδηττού, για να ολοκληρωθεί μπροστά στο «Καλλιμάρμαρο» δίνοντας δυνατές συγκινήσεις τόσο στους παρόντες θεατές όσο και στο τηλεοπτικό κοινό μεταδίδοντας μαγευτικές εικόνες σε όλο τον κόσμο.
Με τις απονομές των νικητών όλων των jersey μπροστά από το «καλλιμάρμαρο» θα αποχαιρετήσουμε τον Εθνικό μας αγώνα, τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρος Ελλάδας 2024.
😉 Smart Tip 1: Το μετρό του Συντάγματος είναι η καλύτερη λύση για εύκολη πρόσβαση μια και όλο το κέντρο θα είναι κλειστό για τα αυτοκίνητα και για να φτάσετε με την οικογένεια σας, στον τερματισμό μέσω Ζαππείου, μπορείτε να περάσετε από το Fan Zone του γύρου που θα στηθεί στο Άγαλμα του Καραισκάκη με πολλές δράσεις και εκπλήξεις από ότι μαθαίνουμε.
👀 Σημεία παρακολούθησης των σπριντ
0 χλμ.: Εκκίνηση / Ακρόπολη
19,2 χλμ: Ενδιάμεσο σπριντ 1 / Δημαρχείο Βούλας
56,4 χλμ: Ενδιάμεσο σπριντ 2 / Ελληνικό ( Λεωφ.Ποσειδώνος )
67,4 χλμ: Σπριντ ανάβασης 1 (Κατ. 3) / Διασταύρωση Συγγρού & Αμαλίας
100,4 χλμ: Ενδιάμεσο σπριντ 3 / 5ο πέρασμα από τη γραμμή του τερματισμού
132,54 χλμ: Τερματισμός / Παναθηναϊκό Στάδιο
Άντληση πληροφοριών: hellas-tour.gr
Εικαστική απεικόνιση: Dragon Design Team 👏 Ευχαριστούμε τους «ποδηλατικούς» Σ.Β, Π.Δ & Λ.Τ για την βοήθεια στην σύνταξη.
Μπορεί να είναι γραφικό χάρτης και κείμενο που λέει "15-19 Μαίου 2024 Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Matou Χάρτης Αγώνα Matou 2024 MOYEIKHI Π.ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ KATEPINH ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΙΒΑΔΙ ิเ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Παρουσίαση Ομάδων Ατομική Χρονομέτρηση Εκκίνηση Αγώνα ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕΛΟΥΝΑ Αγώνας ςΧρονομέτρησης Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκη ΛΑΡΙΣΑ Αλφυήμωι 15/5 ETAn 92,46 Θεσσαλονίκη Παραλία Κατερίνης ΚΑΡΔΙΤΣΑ 16/5 Κατερίνη Καρδίτσα ΤΣΟΥΚΑ ZAIMH ΒΕΛΟΥΧΙ ΛΟΥΤΡΟ 17/5 ΟΕΤΑΠΟ 159,71 Καρδίισα- Καρπενήσι Βελούχι) ΛΙΠΟΥΧΙ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕTΑn 196,53 Σπερχειάδα ΛΑΜΙΑ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ 19/5 ETAn 132,54 χλμ Αθήνα (Ακρόπολη- Οδηγός συμβόλων XANI ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ audatgap) Εκκίσ Σύνολο μήκος ετάπ 757,02 χλμ Τερματισμός Σύνολο υψομετρικών 10.057 ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ Σπριντ ΑθηναϊκήςP ΘΗΒΑ Σιρκουί ΠΡΟΦΗΤΗΣ &ΑΜΑΛΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Τερματισμός AOHNA ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΧΙΛΤΟΝ"
Πηγή: Εν κινήσει // με πληροφορίες από την Ευη Ευαγγέλου
Previous ArticleNext Article