Λάρισα

«Εκτόξευση» των εμβολιασμών στη Λάρισα

Η αύξηση των κρουσμάτων τους προηγούμενους μήνες στην Λάρισα δεν έφερε αύξηση στους εμβολιασμούς προκαλώντας ανησυχία. Θυμίζουμε ότι το κύμα που ζούμε ξεκίνησε να… «σέρνεται», όπως λένε οι υγειονομικοί, από τον Αύγουστο.

Όμως τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουμε εκτόξευση στο ποσοστό των εμβολιασμών και αυτό ερμηνεύεται πως συνέβη λόγω του φόβου που έχει προκαλέσει η ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία αλλά και τα ημερήσια κρούσματα που κάθε εβδομάδα σπάζουν το ρεκόρ της προηγούμενης.

Από τις 26 Οκτωβρίου έως και τις 2 Νοεμβρίου στα εμβολιαστικά κέντρα του ν. Λάρισας έγιναν 3.513 δόσεις. Όμως από τις 3 έως 11 Νοεμβρίου βλέπουμε πραγματικά την τεράστια αύξηση σε δόσεις που έγιναν. Συνολικά είχαμε 6.017 δόσεις, δηλαδή 2504 επιπλέον από την προηγούμενη εβδομάδα. Δηλαδή είχαμε αύξηση κατά 71,28%!

Μπορεί τα στοιχεία να μην δείχνουν αναλυτικά πόσες πρώτες δόσεις έγιναν αλλά η εικόνα και οι πληροφορίες από τα εμβολιαστικά κέντρα είναι ότι και σε αυτό τον τομέα είχαμε σημαντικότατη αύξηση, κάτι που δείχνει ότι η σφοδρότητα του κύματος στέλνει αρκετούς στην πόρτα του εμβολιαστικού κέντρου παρά τους ενδοιασμούς που εξέφραζαν το προηγούμενο διάστημα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μόλις χθες πραγματοποιήθηκαν 481 παραπάνω πρώτες δόσεις από την προηγούμενη μέρα.

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article