Ελασσόνα

Έκοψε βασιλόπιτα η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας

Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα έκοψε η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας (Λ.Α.Ε.Ε.) στη νέα αίθουσά της. Την εκδήλωση ευλόγησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Ο μητροπολίτης Ελασσώνος, αφού ευχήθηκε σε όλους ευλογημένη και αποδοτική χρονιά με υγεία, πρόοδο και καλά έργα, στάθηκε στις δραστηριότητες του Ελασσονίτικου συλλόγου, τονίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά του στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή του τόπου, αλλά και την αγαστή συνεργασία στη λειτουργία του Εικαστικού Τμήματος μεταξύ της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσώνος και της Λαογραφικής Εταιρείας.
Ο «οικοδεσπότης» πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Σαμώτας, αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για τα καλά του λόγια και όλους τους παρευρισκόμενους, έκανε έναν «μίνι» απολογισμό του 2022, επικεντρώνοντας στις πολλές δράσεις του Συλλόγου, τις 2 συμμετοχές σε διεθνή φολκλορικά φεστιβάλ στην Κροατία και στη Σλοβακία και το 8ο Φεστιβάλ Παράδοσης Πολιτισμού και Τεχνών «…στου Ολύμπου την αυλή» που υλοποίησε με επιτυχία η Λ.Α.Ε.Ε. τον περασμένο Αύγουστο. Ακόμη, στάθηκε – και ευχαρίστησε για αυτό – στη μέγιστη συνεισφορά τόσο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ιδιαίτερα του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, όσο και του Δήμου Ελασσόνας και του δημάρχου Νίκου Γάτσα για την αρωγή και τη συμπαράσταση προς τον Σύλλογο. Επιπλέον, ευχαρίστησε τους πολυάριθμους χορηγούς που συνέβαλαν και αυτοί στην υλοποίηση των εκδηλώσεων. Κλείνοντας, ο πρόεδρος της Λ.Α.Ε.Ε. αναφέρθηκε σε νέες δράσεις και στις νέες προσκλήσεις που έχει ο Σύλλογος για το 2023 από διεθνή φεστιβάλ και ιδιαίτερα από την πόλη Τιμισοάρα της Ρουμανίας (…το 2023 μαζί με την Ελευσίνα και την πόλη Βεσπρέμ από την Ουγγαρία είναι Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης), αλλά και εκδηλώσεις που θα υλοποιήσουν όλα τα τμήματα του Συλλόγου.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας εξήρε το έργο της Λ.Α.Ε.Ε. με την πολύχρονη εμπειρία της και δήλωσε συμπαραστάτης σε κάθε εκδήλωση του Συλλόγου, ανοιχτός σε κάθε ιδέα και πρωτοβουλία, ευχόμενος υγεία και καλή πρόοδο στα μέλη του Συλλόγου. Εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ο περιφερειακός σύμβουλος – εντεταλμένος σύμβουλος Υποδομών Στέλιος Δημότσιος διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη και υπενθύμισε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συνεχίσει να στηρίζει το σημαντικό και ξεχωριστό έργο που επιτελεί η Λ.Α.Ε.Ε., ευχόμενος στον δραστήριο σύλλογο πολλές δράσεις και νέες επιτυχίες και το 2023.
Στην εκδήλωση, εκτός των προαναφερομένων, παρευρέθηκαν ακόμη:
Ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Θανάσης Παιδής, οι αντιδήμαρχοι Ελασσόνας Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Γιάννης Δραγατσίκης, Κώστας Πασχόπουλος, Γιάννης Καριπίδης, ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΑΕΝΟΛ Α.Ε. Λευθέρης Φουρκιώτης, η διοίκηση του Συλλόγου, ο υπεύθυνος του Τμήματος Αιμοδοσίας της Λ.Α.Ε.Ε. (Τράπεζα Αίματος «Μιχάλης Πιτένης») Νίκος Κυριζόπουλος, μέλη και φίλοι του Συλλόγου και μέλη των πολιτιστικών τμημάτων παραδοσιακών χορών, παραδοσιακής χορωδίας και εικαστικών, καθώς και οι χοροδιδάσκαλοι και οι διδάσκοντες των τμημάτων. Ευχετήρια μηνύματα για τη νέα χρονιά έστειλαν οι βουλευτές Στέλλα Μπίζιου και Βασίλης Κόκκαλης. Για την ιστορία, τα τρία τυχερά φλουριά της βασιλόπιτας βρήκαν οι μαθήτριες των χορευτικών τμημάτων, Θεοδοσία Αρσένη, Ελένη Χανανά και Ιωάννα Παπαμαργαρίτη.

eleftheria.gr

Previous ArticleNext Article