Λάρισα

Εκλογές στη Λάρισα: Ανακατατάξεις στη «γαλάζια» πολυκατοικία, η πρωτιά Κέλλα, η είσοδος Καπετάνου και η απώλεια των 10.000 ψήφων!

Για όσους παρακολουθούν τα πολιτικά τεκταινόμενα στη Λάρισα τουλάχιστον από την εποχή του Κώστα Καραμανλή του νεότερου, δε χωρά αμφιβολία πως το ψηφοδέλτιο του κόμματος στις χθεσινές εκλογές ήταν μακράν το ποιοτικότερο και πιο ανταγωνιστικό.

Ένα ψηφοδέλτιο, που σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν, όπου δύο – τρεις… τραβούσαν το κάρο και οι υπόλοιποι κυρίως συμπλήρωναν την ενδεκάδα, ήταν και ένας λόγος που το κυβερνών κόμμα κατέγραψε τόσο υψηλή επίδοση στην εκλογική περιφέρεια της Λάρισας.

Αυτονόητο; Όχι για όσους θυμούνται πως πριν από μερικά χρόνια την εκλογική λίστα… κοσμούσε  υποψήφια της οποίας το όνομα μάθαμε με την οριστικοποίηση των συνδυασμών, αλλά το πρόσωπό της δεν είδαμε ποτέ!

Τα πράγματα όμως επί Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται πως άλλαξαν και σε επίπεδο επιλογής στελεχών. Έτσι, η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου προεξοφλούσε για μία πολύ ενδιαφέρουσα νύχτα Κυριακής, καθώς μία εξάδα υποψηφίων, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, είχε βάσιμες ελπίδες εκλογής.

Οι τρεις εν ενεργεία βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας και Στέλλα Μπίζου λόγω του αξιωμάτος, η Ρένα Καραλαριώτου λόγω της μεγάλης της διαδρομής στα αυτοδιοικητικά σε Νομαρχία, Περιφέρεια και Δήμο Λαρισαίων, ο Θανάσης Παιδής ως ο πρώτος σε σταυρούς περιφερειακός σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές του 2019 και ο Χρήστος Καπετάνος ως ο πρώην πρόεδρος της νομαρχιακής της Ν.Δ. και ανερχόμενος πολιτικά, με ισχυρά ερείσματα στη βάση του κόμματος.

Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν εκ του αποτελέσματος αφού και οι έξι κατάφεραν να καταγράψουν επίδοση άνω των 15.000 σταυρών προτίμησης. Ενώ η διαφορά του έκτου από τον τρίτο (στο 93% της ενσωμάτωσης) είναι μόλις 2.000 σταυροί, όταν αντιστοίχως το 2019 ήταν 6.500!

Και η πρωτιά του Χρήστου Κέλλα ήταν κατά πολλούς αναμενόμενη (τα τελευταία εικοσιτετράωρα μάλιστα οι εταιρείες στοιχημάτων είχαν αλλάξει τις αρχικές τους εκτιμήσεις και τον έδιναν φαβορί) παρακολουθώντας το κλίμα που επικρατούσε στο εσωτερικό του κόμματος στη Λάρισα, εκεί που μάλλον καταγράφονταν μία κάποια «κόπωση» στο στρατόπεδο του πολυνίκη Μάξιμου Χαρακόπουλου. Ενός βουλευτή που από το 2000 που μπήκε στον πολιτικό στίβο κατέρριπτε το ένα ρεκόρ σταυρών πίσω από το άλλο, ακόμη και μεσούσης της μνημονιακής περιόδου. Μέχρι χθες όμως.

Ο Χρήστος Κέλλας όχι μόνον διατήρησε τις δυνάμεις του 2019, αλλά σημείωσε και μία αύξηση ψηφοφόρων κοντά στους 1.000 (συμπεριλαμβάνοντας και την εκτίμηση από τα μη ενσωματωμένα εκλογικά τμήματα), σε αντίθεση με τον Μάξιμο Χαρακόπουλου που κατέγραψε απώλειες της τάξης των 10.000 περίπου ψηφοφόρων!

Το ερώτημα που διοχετεύτηκε αυτός ο μεγάλος αριθμός ψήφων, μάλλον απαντάται με την εκτόξευση του Χρήστου Καπετάνου, στην παρθενική του εμφάνιση στην κεντρική πολιτική σκηνή, στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου και μάλιστα με μία εντυπωσιακή επίδοση που ενδεχομένως θα προσεγγίσει τις 25.000 ψήφους.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΝ

Εάν η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων ολοκληρωθεί χωρίς κάποια συγκλονιστική ανατροπή, η Ρένα Καραλαριώτου θα είναι το πρόσωπο που έφθασε πιο κοντά στην πηγή από κάθε άλλον, αλλά δεν ήπιε νερό, καθώς βρίσκεται σε απόσταση περίπου 700 ψήφων από τον κ. Χαρακόπουλο.

Ουδείς όμως μπορεί να παραβλέψει και τις εντυπωσιακές επιδόσεις που κατέγραψαν τόσο ο Θανάσης Παιδής που ξεπέρασε τις 16.000 ψήφους, αλλά και η απερχόμενη βουλευτίνα Στέλλα Μπίζιου που παρά τη μη εκλογή της, ίσως ξεπεράσει την επίδοση που της έδωσε την εκλογή το 2019!

onlarissa.gr – Απόστολος Ράιδος

Previous ArticleNext Article