Ελασσόνα

Εικόνες αρχαίας τραγωδίας στο τελευταίο «αντίο» του αγγελουδιού

Σοκαρισμένη και «παγωμένη» η Ελασσόνα, η Κρανέα, η ευρύτερη παρολύμπια περιοχή και όχι μόνο από τον απρόσμενο θάνατο του μόλις 10 μηνών αγοριού, στο προχθεσινό τροχαίο δυστύχημα που έγινε λίγο έξω από το Κεφαλόβρυσο Ελασσόνας.
Εικόνες από αρχαία τραγωδία εκτυλίχθηκαν χθες το απόγευμα στα Κοιμητήρια της Ελασσόνας, εκεί όπου στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου δεκάδες άτομα αποχαιρέτησαν τον Κωνσταντίνο, όπως τον ονόμασαν, το αγγελούδι που μετρούσε δέκα μήνες ζωής.
Τραγικές «φιγούρες» ο πατέρας του Τηλέμαχος(γνωστός δραστήριος επαγγελματίας της περιοχής), η μητέρα του Παναγιώτα(υπάλληλος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΛ.), οι παππούδες του, οι θείοι.
Μέσα σε φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, με δάκρυα στα μάτια αλλά και με βουβό κλάμα δεκάδες άτομα, συγγενείς και φίλοι από την ευρύτερη περιοχή της Επαρχίας Ελασσόνας, κοντινοί και μακρινοί, έσπευσαν κοντά στους γονείς για να τους συμπαρασταθούν μπροστά στη μεγάλη δοκιμασία που βιώνουν.
Την εξόδιο Ακολουθία με Αναστάσιμους ύμνους τέλεσε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος με τον πρωτοπρεσβύτερο π. Χρήστο Γεροφάκα.
Ανάμεσα στις παρουσίες: ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, αντιδήμαρχοι, αυτοδιοικητικοί, ο πρώην βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, κ.ά.
Ο για σήμερα Σάββατο προγραμματισμένος γάμος του ζεύγους των Ελασσονιτών, η χαρά, η προγραμματισμένη βάπτιση του αγοριού τους, μετατράπηκαν ξαφνικά…σε κηδεία, θρήνο, ανείπωτο πόνο! Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους για αυτό που συνέβη. Τα προγραμματισμένα προγαμήλια και γαμήλια γλέντια «πάγωσαν» από προχθές το βράδυ.
Τραγικά και απρόβλεπτα τα «παιχνίδια» της μοίρας, που τις τελευταίες ώρες «μοίρασαν» στην Ελασσόνα πολύ πόνο. Και ο 10 μηνών Κωνσταντίνος να μην γιορτάζει καν την πρώτη γιορτή της ζωής του. Πόσο άδικο…
ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Previous ArticleNext Article