Λάρισα

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Τεμπών η διαγωνιστική διαδικασία για την Ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών του δήμου

Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αποφασίστηκε ομόφωνα η αποδοχή της μελέτης και ο καθορισμός των όρων διαγωνισμού, για την ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών του δήμου Τεμπών έτους 2023, συνολικού προϋπολογισμού 119.994,35 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Η δαπάνη  θα καλυφθεί από ίδια έσοδα του δήμου και από χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στη μελέτη προβλέπεται η εκτέλεση της εργασίας της ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών του Δήμου Τεμπών για την θερινή περίοδο από 01-6-2023 έως και 30-9-2023, η οποία συνιστά την υποχρεωτική περίοδο κάλυψης των ακτών, σύμφωνα με το ισχύον Π.Δ. 71/2020.

«Στη χώρα μας έχουμε περίπου 300 πνιγμούς τον χρόνο, οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι προβλέψιμοι και αποτρέψιμοι. Η πρόληψη είναι το καλύτερό μας εργαλείο και όσα εργαλεία έχουμε για αυτόν τον σκοπό, μας φέρνουν πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα», δηλώνει ο αντιδήμαρχος παραλίας κ. Γιώργος Νικολάου.

« Με την ναυαγοσωστική κάλυψη θέλουμε να μπορούμε να παρέχουμε στους πολίτες και τους τουρίστες της περιοχής  μας τη δυνατότητα να πάνε στις παραλίες μας με ασφάλεια», προσθέτει ο αντιδήμαρχος.

Previous ArticleNext Article