Ελασσόνα

Εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο στην Ελασσόνα ο Νίκος Γάτσας

Το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού “Δύναμη Συνεργασίας” του δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου Νίκου Γάτσα εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου παρουσία πλήθους κόσμου, στην κεντρική πλαεία της Ελασσόνας στη στοά Σιδηροπούλου.

Τον αγιασμό των εγκαινίων πραγματοποίησαν ο Αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος και ο π. Χρήστος Γεροφάκας.

Ακολούθησε η παρουσίαση όλων των υποψηφίων του συνδυασσμού και αμέσως μετά ο Νίκος Γάτσας τόνισε:

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και όλες για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου, και να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την πολύτιμη στήριξη σας στο πρόσωπό μου και το συνδυασμό μας, το συνδυασμό «Δύναμη Συνεργασίας».

Η Δύναμη Συνεργασίας είστε όλοι εσείς. Ο καθένας και η καθεμιά από σας που πιστεύει στη συνεργασία, στη συλλογική δουλειά, στο συλλογικό αποτέλεσμα.

Η Δύναμη Συνεργασίας είναι οι συμπολίτες μας. Ο καθένας και η καθεμιά που θέλει να βλέπει τον τόπο μας να προοδεύει, να αναπτύσσεται, να αντέχει.

Η Δύναμη Συνεργασίας είμαστε και όλοι εμείς, οι 342 υποψήφιοι του συνδυασμού μας, που θα αναμετρηθούμε στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου σε προσωπικό και σε συλλογικό επίπεδο, με εντιμότητα, αξιοπρέπεια, αγωνιστικότητα και ήθος.

Μαζί θα διεκδικήσουμε μία νέα θητεία στο Δήμο Ελασσόνας και μαζί θα δουλέψουμε για να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο.

Τα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου είναι η αφετηρία του προεκλογικού μας αγώνα. Απόψε παίρνουμε δύναμη και ξεκινάμε.

Με την ευχή των πατέρων, του εκπροσώπου του Μητροπολίτη μας και του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος μας στέλνει τις ευχές του, ξεκινάμε έναν αγώνα αρχών και θέσεων.

Έναν αγώνα που μπορούμε να δώσουμε όλοι μαζί. Με διάλογο, με κατανόηση, με σεβασμό.

Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με κανέναν.

 

Ο αγώνας μας είναι αγώνας προσφοράς, αγώνας δικαιοσύνης, αγώνας ευημερίας για όλους.

Και σ’ αυτόν τον αγώνα θα κερδίσουν οι δυνάμεις της δημιουργίας, της συνοχής και της συνεργασίας. Σ’ αυτόν τον αγώνα θα κερδίσουν οι πολίτες. Σ’ αυτόν τον αγώνα θα κερδίσει ο Δήμος Ελασσόνας με τη Δύναμη της Συνεργασίας και όλους εσάς.

Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που σ’ αυτόν τον καινούριο αγώνα που ξεκινάμε και επίσημα απόψε, έχω κοντά μου τόσους πολλούς και καλούς φίλους και φίλες, όλους εσάς.

Και αισθάνομαι περήφανος για τη μεγάλη αυτή ομάδα των υποψηφίων του συνδυασμού μας, που αποτελούν τα πιο υγιή, δημιουργικά και δημοκρατικά κύτταρα της τοπικής μας κοινωνίας.

Πολλοί από εμάς έχουμε ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά μας στην τοπική αυτοδιοίκηση από διάφορες θέσεις συμβουλευτικές ή ευθύνης. Οι πολίτες μάς αξιολόγησαν και μας έδωσαν τη δύναμη να προσφέρουμε από κάθε μία από αυτές. Μαζί μας όμως στον νέο συνδυασμό συμμετέχουν και πολλοί καινούριοι υποψήφιοι, τους οποίους θέλω να καλωσορίσω και πάλι στην ομάδα και να τους ευχηθώ να έχουν μία δημιουργική πορεία στα δημοτικά μας πράγματα.

Ο συνδυασμός μας έχει επίσης την τύχη να είναι ένας συνδυασμός που προέρχεται ήδη από μία συνεργασία, της παράταξης «Ολύμπου Πολιτεία» που ξεκίνησε από τον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Πασχόπουλο και της παράταξης «Ένας Δήμος για όλους» του αναπληρωτή δημάρχου Δημήτρη Καρανίκα. Η συνεργασία αυτή διευρύνθηκε περαιτέρω με ανθρώπους από όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις και σήμερα η Δύναμη Συνεργασίας αποτελεί τον μόνο ανεξάρτητο, συμμετοχικό και δημοκρατικό συνδυασμό στο Δήμο Ελασσόνας.

Ως Διοίκηση στο Δήμο Ελασσόνας αποδείξαμε ήδη ότι σεβόμαστε πρώτα απ’ όλα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Προωθήσαμε και προωθούμε τον κοινωνικό ρόλο του Δήμου μας για τη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη, την προστασία των αγροτών μας που αγωνίζονται σκληρά και αποτελούν τη βάση της τοπικής οικονομίας, την ενίσχυση της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού, τη στήριξη και κοινωνική προστασία των πιο αδύναμων από τους συμπολίτες μας, τους νέους, τις γυναίκες, τους ηλικιωμένους, τα ΑμεΑ.

Ως Διοίκηση επίσης αποδείξαμε ότι η συνεργασία διαπότισε το σύνολο των δράσεων της δημοτικής μας αρχής, η οποία υιοθέτησε ένα περισσότερο κοινωνικό, συνεργατικό μοντέλο αυτοδιοίκησης που το επέβαλαν οι κοινωνικές συνθήκες αλλά και οι άνθρωποι του τόπου μας. Και αυτό γιατί η πλειοψηφία της τοπικής μας κοινωνίας βλέπει το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο απαλλαγμένο από στενές κομματικές γραμμές και στηρίζει εκείνους που ξεπερνούν τις γραμμές και χαράζουν νέους δρόμους.

Με πίστη και αγάπη για τον τόπο και τις δυνάμεις του πορευτήκαμε τα 4 τελευταία χρόνια στη διοίκηση αυτού του Δήμου, χωρίς χρώματα, χωρίς εντάσεις, χωρίς βεντετισμούς. Το ήθος, η αξιοπρέπεια, η σεμνότητα και η διάθεση προσφοράς ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν τη μεγάλη αυτή κοινωνική συμμαχία σε ένα ακόμη μεγαλύτερο και πιο δυναμικό νέο συνδυασμό για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, τη Δύναμη Συνεργασίας.

Συνεργαστήκαμε λοιπόν με όλους και δουλέψαμε σκληρά από την πρώτη μέρα, για να παρέχει ο δήμος μας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στον πολίτη. Κόντρα στα προβλήματα και τις απρόβλεπτες καταστάσεις σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και προσφέραμε ελπίδα και προοπτική στην τοπική κοινωνία. Στη διαδρομή αυτή, αξίζει να αναφέρω ότι είχαμε δίπλα μας, αρωγούς και συμπαραστάτες, τη συντριπτική μερίδα της τοπικής κοινωνίας, αλλά κυρίως είχαμε όλους εσάς που βρίσκεστε απόψε εδώ, γιατί διακρίνατε ότι η δουλειά που κάνουμε στον Δήμο δεν αφορά εμάς προσωπικά, αφορά τον κάθε πολίτη, τη νέα γενιά και το μέλλον αυτού του τόπου.

Μαζί σχεδιάσαμε, δημιουργήσαμε, εντάξαμε, κατακτήσαμε και αλλάξαμε πολλά.

Περισσότερα από 400 έργα και παρεμβάσεις περιλαμβάνει ο πρόσφατος απολογισμός του έργου μας στο Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα και για όλα αυτά θα μιλήσουμε κατά τόπους και στην κεντρική μας ομιλία τις εβδομάδες που απομένουν μέχρι τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Τέλος ακολούθησε μία σύντομη αναφορά στους άξονες των έργων αυτών και να δώσω το στίγμα μας για την επόμενη μέρα στο δήμο.

1ος Άξονας: Παιδί και νεολαία

 

Ένα νέο σχολικό κτήριο στο Βαρόσι (το 1ο Νηπιαγωγείο Ελασσόνας), ενεργειακές αναβαθμίσεις σε 6 σχολικά κτήρια, Ράμπες και χώροι υγιεινής ΑμεΑ σε 17 σχολικά κτήρια, ανελκυστήρες ΑμεΑ σε 2 σχολικά κτήρια, Συντήρηση σχολείων σε όλες τις κοινότητες

2 νέοι Παιδικοί Σταθμοί, Αναβάθμιση εξοπλισμού όλων των παιδικών σταθμών

Νέες και αναβαθμισμένες Παιδικές Χαρές σε όλες τις κοινότητες

Νέες υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης νηπίων και παιδιών ΑμεΑ

 

2ος Άξονας: Ιστορία και πολιτισμός

 

Σύγχρονοι χώροι πολιτισμού: 1 νέο πνευματικό κέντρο, 1 νεά αίθουσα πολιτισμού, 1 νέα δημοτική βιβλιοθήκη, 2 αναβαθμισμένα Μουσεία

Νέες και αναβαθμισμένες Διοργανώσεις, 2 Συνέδρια Τοπικής Ιστορίας, 1 Συνέδριο Μαρτυρικών Κοινοτήτων, αναβίωση του Ελασσονίτικου Καρναβαλιού, αναβαθμισμένη Γιορτή Φέτας, νέος θεσμός Ημέρες Περιβάλλοντος, πολλές Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.

Αναβάθμιση της Δημοτικής Χορωδίας και της Φιλαρμονικής.

Ανάδειξη και ανέγερση Μνημείων στην Ελασσόνα και τις κοινότητες

 

3ος Άξονας: Αθλητισμός

 

Νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων, Νέα Προγράμματα άθλησης για όλους, Συνδιοργάνωση σε σπουδαίες αθλητικές Διοργανώσεις,


4ος Άξονας: Υγεία

 

Αναβάθμιση δομών και υπηρεσιών, με την Ίδρυση του ΚΕΠ Υγείας, την Αναβάθμιση των αγροτικών ιατρείων σε όλες τις κοινότητες, την Προμήθεια 19 εξωτερικών απινιδωτών.

Ενίσχυση κρατικών δομών υγείας με δωρεές πολύτιμου εξοπλισμού

Προγράμματα προαγωγής υγείας μέσω των δομών Κέντρο Κοινότητας, Βοήθεια στο Σπίτι και τα ΚΑΠΗ.

 

5ος Άξονας: Κοινωνική προστασία

 

Νέο πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας «Αντώνης και Στέλλα Κύρκου» για την παροχή χρηματικών ενισχύσεων σε απόρους και την κάλυψη επιτακτικών αναγκών σε σοβαρά ασθενείς, αστέγους, απόρους.

Προγράμματα στήριξης με πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού στο Κέντρο Κοινότητας, Νέες ευκαιρίες απασχόλησης ανέργων και ΑμεΑ μέσω ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., Απαλλαγή δημοτικών τελών για ΑμεΑ με εισόδημα έως 25.000 €

Κοινωνικές Παροχές μέσω ΤΕΒΑ και νέου Κοινωνικού Παντοπωλείου.

 

6ος Άξονας: Διά βίου μάθηση

 

Νέες δομές και λειτουργίες με την Ίδρυση του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης και τη Διαμόρφωση νέων χώρων επιμόρφωσης και κατάρτισης στο Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας

Νέα Προγράμματα διά βίου μάθησης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΚΕΚ της ΔΥΠΑ και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

 

7ος Άξονας: Αγροτική ανάπτυξη

 

Καλύτερη Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας με διπλασιασμό της μέσης ετήσιας δαπάνης για τη συντήρηση των αγροτικών δρόμων σε σχέση με την προηγούμενη πενταετία.

Βελτιώσεις – ασφαλτοστρώσεις αγροτικής οδοποιίας (άλλες ολοκληρώθηκαν και άλλες είναι σε εξέλιξη)

Αναβάθμιση – ηλεκτροδότηση αρδευτικών γεωτρήσεων

Εγκατάσταση νέων αρδευτικών παροχών

Καλύτερες Υπηρεσίες ενημέρωσης αγροτών και

Νέες Μελέτες διαχείρισης υδάτων που εκπονούνται σε συνεργασία με την ΑΕΝΟΛ.

 

8ος Άξονας: Ποιότητα ζωής

 

Συντηρήσεις Εσωτερικής Οδοποιίας: Ασφαλτοστρώσεις σε όλες τις κοινότητες, Διαμόρφωση κυκλικών κόμβων, εκ των οποίων ο ένας ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος θα ξεκινήσει εντός του ’23, Συντήρηση πλακόστρωτων και εσωτερικής οδοποιίας σε πολλές κοινότητες

Κοινόχρηστοι χώροι: Αναβάθμιση φωτισμού οδών, πλατειών, πεζοδρομίων, Συντήρηση παραδοσιακών φωτιστικών, Επεκτάσεις δικτύου ηλεκτροφωτισμού, Νέα στέγαστρα στάσεων λεωφορείων

Αδέσποτα: Λειτουργία προσωρινού καταφυγίου αδέσποτων ζώων – Υπηρεσίες κτηνιάτρου – Σίτιση, >500 περισυλλογές, στειρώσεις, επανατοποθετήσεις, υιοθεσίες αδεσπότων, Δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας

Καθαριότητα – Πράσινο: Προμήθεια νέων μηχανημάτων και οχημάτων καθαριότητας, Προμήθεια χλοοκοπτικών οχημάτων, Προμήθεια ξύλινων πλαισίων κάδων

 

9ος Άξονας: Ύδρευση

 

Ποιότητα νερού με Τακτικούς ελέγχους της ποιότητας και της ασφάλειας του νερού σε όλες τις κοινότητες, με δημοσίευση των μετρήσεων ποιότητας στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΕΛ

Νέα ασφαλή Δίκτυα ύδρευσης: με Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην Ελασσόνα, με τη μεταφορά ποιοτικού νερού ύδρευσης σε Δρυμό, Αμούρι, Δολίχη, Πύθιο.

Περιορισμός διαρροών – διακοπών με την Άμεση αποκατάσταση βλαβών στα δίκτυα ύδρευσης από ιδιώτη μετά από διαγωνισμό

Αντιμετώπιση της ενεργειακού κόστους με την Προμήθεια – εγκατάσταση φωτοβολταϊκώνσυστημάτων παραγωγής ενέργειας για συμψηφισμό των καταναλώσεων (το έργο είναι σε εξέλιξη) και με την Εγκατάσταση ψηφιακώνυδρομέτρων στη ΔΕ Ελασσόνας (είναι σε εξέλιξη η διαδικασία δημοπράτησης)

 

10ος Άξονας: Τρίτη ηλικία

 

Νέες δομές και λειτουργίες με την Επαναλειτουργία των ΚΑΠΗ και την Κατάργηση όλων των χρεώσεων στα μέλη των ΚΑΠΗ, με Νέες δράσεις ψυχαγωγίας και ενημέρωσης για τους ηλικιωμένους και την Πρόσληψη νέων εργαζομένων στο Κέντρο Κοινότητας και στο Βοήθεια στο Σπίτι.

Μελέτη για το Δημοτικό Γηροκομείο με την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή σύγχρονης μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων Δήμου Ελασσόνας (παραδόθηκε).

 

11ος Άξονας: Όλυμπος και τουρισμός

 

Αξιοποίηση εγκαταστάσεων με την εκμίσθωση των κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού και των δημοτικών ξενώνων Καρυάς και Βερδικούσιας

Τουριστική προβολή με την ανάθεση υπηρεσιών προβολής μέσω του πόρταλ themountolympus.com και 4 βίντεο τουριστικής προβολής

Ανάδειξη της περιοχής με την πρόταση ένταξης μονοπατιού 50 χλμ στο Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών και τον εμπλουτισμό με νέο περιεχόμενο του Ψηφιακού πλανητάριου Ολύμπου.

 

Συνεχίζουμε δημιουργικά και πάντα με σεβασμό στον πολίτη και τις ανάγκες του.

Σχεδιάζουμε ένα βιώσιμο μέλλον για την τοπική κοινωνία με επίκεντρο την καθημερινότητα του πολίτη και την ποιότητα της ζωής τους.

Συνεχίζουμε να δημιουργούμε τις βάσεις για την τοπική ανάπτυξη μέσα από τους παραπάνω άξονες.

Κυρίως όμως συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την Κοινωνία, για το Μέλλον, για όλους.

 

Με τη Νίκη! Καλή επιτυχία!

Σας ευχαριστώ».

 

 

Previous ArticleNext Article