Ελασσόνα

«Έφυγε» ο…«Πίχατσεκ» της Ελασσόνας – Συγκίνηση για τον θάνατό του

«Έφυγε» αθόρυβα από τη ζωή, σε ηλικία 71 ετών, ο Ελασσονίτης Δημήτρης(Τάκης) Βούλγαρης, μια ιδιαίτερα γνωστή φυσιογνωμία στην Ελασσόνα και στη γύρω περιοχή, αλλά και στα «δρώμενα» του τοπικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
Ο Τάκης Βούλγαρης ήταν ένας πραγματικός «ήρωας» της ζωής, αφού από την ηλικία μόλις των 3 ετών χρησιμοποιούσε αναπηρικό καροτσάκι για τις μετακινήσεις του, μετά από ασθένεια που από τότε τον καθήλωσε!
Παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας του, δεν τα «παράτησε», είχε το ψυχικό σθένος και συνέχισε απρόσκοπτα τη ζωή του, έκανε οικογένεια και ασχολήθηκε με το τοπικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Θήτευσε για πολλά χρόνια, τη δεκαετία του ΄70, προπονητής ποδοσφαίρου στη γνωστή ομάδα της Ελασσόνας «Ολοοσσών» και σε ποδοσφαιρικές ομάδες και ακαδημίες της Ελασσόνας. Γνωστός στην περιοχή και με το ποδοσφαιρικό προσωνύμιο…«Πίχατσεκ».
Να θυμίσουμε πως ο Έγκον Πιχάτσεκ(…στην Ελλάδα συνήθως αναφερόμενος ως Έγκον Πίχατσεκ), ήταν Πολωνός ποδοσφαιριστής και προπονητής, που εργάστηκε και στην Ελλάδα, σε ΠΑΟΚ, Πανσερραϊκό και Πανιώνιο, καθώς και στον Απόλλωνα Λεμεσού της Κύπρου.
Φυσικό ήταν ο θάνατος του Τάκη Βούλγαρη να «ξυπνήσει» μνήμες από τα τοπικά ποδοσφαιρικά «δρώμενα» και την καθημερινότητα της Ελασσόνας. Χαρακτηριστικά, τα όσα «κατέθεσαν» στην «Ε» Ελασσονίτες για τον εκλιπόντα:
«Έδωσε μαθήματα αξιοπρέπειας, αλληλοσεβασμού, δύναμης ψυχής». «Σοβαρός και διαβασμένος προπονητής. Πάντα διάβαζε βιβλία στην προπονητική και μελετούσε τακτικές, αυστηρός όταν έπρεπε». «Ζητούσε συνεχή προσπάθεια και πειθαρχία από τους παίκτες του, επιβλητικός…». «Πραγματικός παιδαγωγός ο Τάκης». «Μπορούσε να μιλά ώρες για το ποδόσφαιρο και για τακτικές καταξιωμένων προπονητών». «Για πολλούς από εμάς, ο Πίχατσεκ ήταν ο δεύτερος πατέρας μας». «Μεγάλη η ανιδιοτελής προσφορά του στο ποδόσφαιρο. Ήταν προπονητής και παιδαγωγός. Όσοι τον ζήσαμε σαν ποδοσφαιριστές, ξέρουμε καλά τι σημαίνει Τάκης…». «Αγαπημένη μορφή της Ελασσόνας ο Τάκης Βούλγαρης». «Με δίδαξε πολλά ο πρώτος μου προπονητής…».
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ιδιαίτερα αγαπητός στα «στέκια» της περιοχής, αθόρυβος, άτομο χαμηλών τόνων, ευγενικός, καλός συζητητής, δεν έκρυβε τους προβληματισμούς και τον σκεπτικισμό του, με πολλούς φίλους, φίλος της καλής παρέας και της μουσικής, με έξυπνο χιούμορ, παλαιότερα τακτικός στην «πιάτσα» της πόλης. Τα τελευταία χρόνια, λόγω προβλημάτων υγείας, αποσύρθηκε αθόρυβα στην οικογένεια του. Κάποιες από τις αγάπες του: το τάβλι, ο Ολυμπιακός και βέβαια η προπονητική και το τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Παλαιότερα, τιμήθηκε από την Ε.Π.Σ. Νομού Λάρισας για την προσφορά του στο τοπικό ποδόσφαιρο.
Αφήνει πίσω τη σύζυγο του Ευαγγελία, τα παιδιά του Θανάση και Μαρία με τις οικογένειες τους. Ευτύχησε να χαρεί και μια εγγονή, την Ανθή.
Στην εξόδιο ακολουθία, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης 6 Οκτωβρίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Γεροφάκας.
Στο «τελευταίο αντίο» του Τάκη Βούλγαρη έδωσαν το «παρών»: ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, ο δημοτικός σύμβουλος Ανέστης Σερετίδης, η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΠ Δήμου Ελασσόνας Ελένη Ταζέ – Νίκου, το μέλος της διοίκησης του Π.Ο. Ελασσόνας Χρήστος Αγοραστός, ο παλαιός διαιτητής Παναγιώτης Προβίδας, παράγοντες του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, επαγγελματίες και αρκετοί Ελασσονίτες παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, που παλαιότερα προπονούσε ο εκλιπών.
Πηγή: Ελευθερία-Γιάννης Μουκίδης
Previous ArticleNext Article