Ελασσόνα

«Εφυγε» η Ελασσονίτισσα Αλίκη Αδάμου

«Έφυγε» αθόρυβα από τη ζωή, αργά το βράδυ της Παρασκευής, η Ελασσονίτισσα Αλίκη Αθ. Αδάμου, σε ηλικία 88 ετών. Η εκλιπούσα τους τελευταίους μήνες «πάλευε» καρτερικά με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ήταν ένα από τα αδέλφια του αείμνηστου δημοσιογράφου – εκδότη – ιστορικού – λογοτέχνη και για πολλά χρόνια συνεργάτη της «Ε» Γιάννη Αδάμου, αλλά και του βιβλιοπώλη Δημ. Αδάμου.
Αθόρυβη, λιτή, μειλίχια, ευγενής, κοινωνικό άτομο, κοντά σε κοινωνικές υποχρεώσεις και εκδηλώσεις, πνευματώδης και ιδιαίτερα καλλιεργημένη, ποιοτική η Αλίκη Αδάμου.
Φίλος της «βιβλιοαναγνωσίας», της ιστορίας και της λογοτεχνίας, με αθόρυβη προσφορά στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο και στον συνάνθρωπο.
Χαρακτηριστική ήταν η «Ιώβειος» υπομονή της στην πορεία της ζωής της.
Η Αλίκη Αδάμου ήταν άτομο με αρχές και αξίες, έδινε σημασία στη λεπτομέρεια, πάντα προσεγμένη και καλοντυμένη, ακόμη ένα αυθεντικό «κομμάτι» της παλαιάς Ελασσόνας που χάνεται ολοένα και περισσότερο, «παλεύοντας» με την αμείλικτη σημερινή πραγματικότητα.
Έως και πριν λίγο καιρό, με πνευματική διαύγεια, παρακολουθούσε συχνά πυκνά την καθημερινή τοπική και γενική επικαιρότητα, πάντα ενημερωμένη, φανατικός φίλος του τοπικού Τύπου.
Σε κατ’ ιδίαν τυχαία κουβέντα μαζί της, πριν λίγο καιρό, μιλώντας για τον θάνατο, «κατέθεσε» χαρακτηριστικά στον γράφοντα: «Είναι ο δρόμος που είναι υποχρεωτικός για όλους μας. Όλοι, θέλουμε δεν θέλουμε, θα τον περάσουμε. Ίσως εάν το σκεφτούμε ξανά και το καταλάβουμε καλύτερα αυτό το τόσο απλό, μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι για την κοινωνία!».
Σίγουρα, η Αλίκη Αδάμου «κατέθεσε» όλα αυτά τα χρόνια και αφήνει και το δικό της προσωπικό «αποτύπωμα» στην τοπική κοινωνία.
Αφήνει πίσω της, τις αδελφές της Αλεξάνδρα Αδάμου – Ευστρατίου, Άρτα Αδάμου – Παύλου, Ειρήνη Δ. Αδάμου και τα ανίψια της Μαρία Δ. Αδάμου, Θανάση Δ. Αδάμου – Αναστασία Λάτσου.
Η Εξόδιος Ακολουθία πραγματοποιήθηκε προχθές Σάββατο, στη 1.30 το μεσημέρι, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, με την παρουσία μικρού αριθμού συγγενών και φίλων, όπου συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος και ο αρχιμανδρίτης π. Παΐσιος Μπίσμπας.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη – eleftheria.gr

Previous ArticleNext Article