Λάρισα

Έδωσε… δανεικά σε τράπεζα στη Λάρισα – Το ΑΤΜ, τα χρήματα και η επιστροφή χωρίς τόκο

Έδωσε «δανεικά» σε τράπεζα κι εκείνη θα του τα γυρίσει σ’ ένα μήνα και χωρίς… τόκο.

Κάτι τέτοιο έγινε επί της ουσίας σε μια περίπτωση πολίτη στη Λάρισα που πήγε να εξυπηρετηθεί από ΑΤΜ και βρήκε τον μπελά του.

Ο Α.Α. (τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας) πριν από λίγες ημέρες προσπάθησε να κάνει μια κατάθεση 750 ευρώ στο μηχάνημα συστημικής τράπεζας στο κέντρο της πόλης. Χρήματα τα οποία προορίζονταν για ανάγκες της οικογένειάς του, και για ενέργειες που έπρεπε να γίνουν διαδικτυακά.

Κι ενώ είχε βάλει τα χρήματα, το μηχάνημα του έβγαλε μήνυμα πως αδυνατεί να εκτελέσει αυτήν την εντολή και τον παρότρυνε να πάρει την κάρτα για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Αυτό βέβαια ήταν κάτι που έχει ξανασυμβεί στον ίδιο και θυμάται πως συμβαίνει όταν είναι γεμάτο. Αντί όμως να ανοίξει η θυρίδα για να επιστραφούν τα χρήματα, όπως συνήθως συμβαίνει, όση ώρα περίμενε αυτό δεν έγινε. Ξαφνικά το ΑΤΜ του έβγαλε μήνυμα πως το μηχάνημα τέθηκε εκτός λειτουργίας. Αμέσως καλεί στα τηλέφωνα της τράπεζας και τον καθησυχάζουν λέγοντάς του ότι θα του επιστραφούν τα χρήματα, αλλά χωρίς να γνωρίζει το πότε. Την επόμενη ημέρα βρέθηκε σε κατάστημα της Εθνικής και η απάντηση που του έδωσαν ήταν πως πρέπει να περιμένει ένα μήνα. Αυτό προκάλεσε τη δυσαρέσκειά του, καθώς εκτιμά πως θα μπορούσε και έπρεπε να του δοθούν τα χρήματα αφού δεν περισσεύει από κανέναν τέτοιο ποσό. Πόσο μάλιστα όταν όλα τα παραπάνω που εξιστορεί στην «Ε» έχουν καταγραφεί και σε κάμερες ασφαλείας.

εφημερίδα Ελευθερία (Κ. Γκιάστας)

Previous ArticleNext Article