Ελασσόνα

Ε. Λιακούλη: «Πολύτιμο το ανακαινισμένο γήπεδο Ελασσόνας, για τη νέα γενιά του Τόπου μας»

Στα εγκαίνια του ανακαινισμένου δημοτικού γηπέδου Ελασσόνας παρευρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη. Μετά το πέρας των εγκαινίων και του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΟΕ – ΠΑΕ ΑΕΛ, η Λαρισαία Βουλευτής επεσήμανε τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά αποδέχθηκα την Πρόσκληση της αυτοδιοίκησης να συμμετάσχω στην  τελετή εγκαινίων του ανακαινισμένου δημοτικού γηπέδου.

Εύχομαι από καρδιάς, σε αυτές τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ελασσόνας, στους χώρους που έλαβαν νέα μορφή και σύγχρονη διάσταση, να πρωταγωνιστεί πάντοτε το ευ αγωνίζεσθαιευγενής άμιλλα και φίλαθλο πνεύμα. Να διεξάγονται αγώνες που θα προάγουν τα αθλητικά ιδεώδη και θα ωθούν τους αθλητές στην περαιτέρω καλλιέργεια του σώματος και ταυτοχρόνως του πνεύματός τους.

Ως αυτοδιοικητική η ίδια για πολλά χρόνια, αλλά και ως Υπεύθυνη σήμερα του Τομέα Εσωτερικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, δεν θα μπορούσα να μην εξάρω τον σημαντικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προαγωγή του αθλητισμού στις τοπικές κοινωνίες.

Μέσα από σωρεία γραφειοκρατικών εμποδίων, υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης, κρατικού συγκεντρωτισμού, εξαρτήσεων και καθυστερήσεων, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες , όπως ο Δήμος Ελασσονας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, βρίσκουν πάντοτε τον τρόπο να δημιουργούν “ζεστές” αθλητικές “φωλιές”. Είναι αυτά τα πολύτιμα “καταφύγια” δράσης, όπου τα παιδιά μας, η νέα γενιά και ελπίδα του Τόπου μας, μπορούν να βρουν διεξόδους δημιουργικής έκφρασης της νεανικής τους ενέργειας, αποφεύγοντας άλλες επικίνδυνες οδούς.

Δυστυχώς, τα εγκαίνια λαμβάνουν χώρα σε μια “σκοτεινή”συγκυρία για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όπου η αλαζονική και αυταρχική στάση της Κυβέρνησης οδήγησε στην αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό συγκρουσιακό σκηνικό. Χαίρομαι που μετά τον συντονισμένο αγώνα όλων μας και την επίκαιρη ερώτηση που την Τετάρτη συζήτησα στη Βουλη για το θεμα, οι ομάδες μας ξανακατεβαίνουν στο γήπεδο την επόμενη εβδομάδα.

Θα ήθελα να συγχαρώ όσους κοπίασαν κατά τις εργασίες ανακαίνισης του γηπέδου, μέχρι και τον τελευταίο εργάτη κάθε συνεργείου που συμμετείχε, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα χαιρόμαστανεμείς σήμερα ένα καλαίσθητο ανακαινισμένο γήπεδο, που αποτελεί “κόσμημα” για την περιοχή μας.

Να ευχαριστήσω, τέλος, τους αθλητές και των δύο ομάδων που αγωνίστηκαν στον φιλικό αγώνα και “ίδρωσαν για τη φανέλα”. Χάρη σε αυτούς, απολαύσαμε έναν εξαιρετικό αγώνα και γεμίσαμε περισσότερη αισιοδοξία για το αύριο του Τόπου μας.

Παραμένω αρωγός σε κάθε προσπάθεια να αναπτύξουμε και να αναβαθμίσουμε πολύπλευρα τον Αθλητισμό στο Νομό μας, τόσο τον επαγγελματικό, όσο και τον ερασιτεχνικό και μαζικό κοινωνικό αθλητισμό για όλους, διαχέοντας τα ανεκτίμητα πολλαπλασιαστικά οφέλη της άθλησης σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτεςμας.»

 

Previous ArticleNext Article