Ελασσόνα

Ε. Λιακούλη: « Ο Μητροπολίτης Ελασσόνας Χαρίτωνας και οι συνεργάτες του, χαριτώνουν την Εκκλησία μας»

Στον αγιασμό του Κατηχητικού Σχολείου Ελασσόνας, παρουσία του Μητροπολίτη Ελασσόνας Χαρίτωνα, παρευρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, στο πλαίσιο συνάντησης με την .

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε, η Λαρισαία Βουλευτής τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι στον Αγιασμό στο Κατηχητικό Σχολείο της Ελασσόνας. Εύχομαι από καρδιάς, μια καλή και ευλογημένη χρονιά.

Η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κκ Χαρίτωνα, αποτελεί ευλογία για την Ελασσόνα. Ειλικρινά, χαριτώνει την Εκκλησία μας, με ταπεινότητα, σεμνότητα και προσήλωση στη θεάρεστη αποστολή Του.

Ο ιερός θεσμός του κατηχητικού σχολείου στην Ελληνορθόδοξη Ιστορία είναι κομβικής σημασίας. Μέσα σε αυτή την πνευματική όαση, ο λόγος της Αγάπης μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά. Ο σπόρος της πίστης φυτεύεται βαθιά και ανθίζει στις παιδικές ψυχές. Τα παιδιά μας εφοδιάζονται με τις αξίες και τα ιδανικά, που αύριο θα αποτελέσουν πολύτιμη πυξίδα στο ταξίδι της επίγειας ζωής  τους.

Θα ήθελα να συγχαρώ τους γονείς που επέλεξαν να προσφέρουν , μαζί με πολλά άλλα και αυτό το ανεξίτηλο δώρο ζωής και γνήσιας αγάπης.

Επιτρέψτε μου, μια προσωπική εξομολόγηση. Σήμερα είχα προγραμματισμένη συνάντηση με το Σεβασμιώτατο, χωρίς να γνωρίζω περί τέλεσης του Αγιασμού. Όταν το πληροφορήθηκα συγκινήθηκα βαθιά και τώρα που είμαι μαζί σας, ακόμα περισσότερο.

Με πλημμυρίζουν οι μνήμες από τα παιδικά μου χρόνια, όταν και εγώ, μικρό παιδί στο Δημοτικό, παρακολουθούσα το Κατηχητικό Σχολείο. Θυμάμαι τώρα την όμορφη παρέα που είχαμε. Επικρατούσε ανάμεσά μας, αλλά και προς τα υπόλοιπα παιδιά, ανεξαρτήτως καταγωγής, μόνο αγάπη και αλληλοσεβασμός. Μέσα από αυτές τις  διδαχές, οικοδομήσαμε τις στέρεες βάσεις της ζωής μας, που ακόμα μας κρατούν όρθιους, όταν πάμε να παραστρατήσουμε.

Στην κρίσιμη συγκυρία που βιώνει η κοινωνία μας, πόσο περιγραφικός ακούγεται εκείνος ο στίχος, ότι “η γη γονάτισε και δεν αντέχει πια, το κύμα θέριεψε και σπάσαν τα κουπιά”.

Κι όμως, παρά τα “θεριεμένα κύματα”, μάθαμε να μην λιποψυχούμε ποτέ, να συνεχίζουμε μπροστά. Διδαχθήκαμε ότι “τίποτε στον δρόμο δε μας σκιάζει, ούτε η μπόρα, ούτε το χαλάζι..»

Εύχομαι στα παιδιά μας, να κρατήσουν κάθε ώρα του Κατηχητικού, σαν πολύτιμο φυλαχτό στην καρδούλα τους. Εύχομαι στους αδελφούς κατηχητές, κάθε επιτυχία στο σπουδαίο έργοτους, με ξεχωριστή μνεία και σεβασμό στον υπεύθυνο Πανοσιολογιότατο κκ Βησσαρίωνα, ο οποίος αποτελεί “κόσμημα” της Μητρόπολης, αλλά και σε όλους τους συνεργάτες –αρωγούς στο έργο της μητρόπολης.

Γιατί μόνο όπου υπάρχει αγάπη , υπάρχει πραγματική ζωή» .

Previous ArticleNext Article