Λάρισα

Ε. Λιακούλη: «Η νίκη του 1981, πυξίδα της νέας Δημοκρατικής Ανατροπής»

Με αφορμή τη συμπλήρωση 41 ετών από την πρώτη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε τα εξής:
«Σαράντα ένα χρόνια πέρασαν από την 18ηΟκτωβρίου 1981, όταν το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά θριάμβευσε στις εκλογές, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του 48,07% των εκλογέων.
Η καρδιά μας ακόμα σείεται στα ιστορικά λόγια του Ανδρέα Παπανδρέου, που εκείνο το βράδυ έβαλε τη σφραγίδα του στο “συμβόλαιο τιμής”, όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε, με τον Ελληνικό Λαό. “Θα κάνουμε την Αλλαγή χειροπιαστή. Η Αλλαγή θα δείξει το πρόσωπό της πάρα πολύ γρήγορα, πολύ άμεσα. Αλλαγή σήμερα είναι όρος για την επιβίωση του έθνους, για την ευημερία του λαού μας. Στόχος μας είναι η εθνική υπερηφάνεια και η κοινωνική δικαιοσύνη. Να μην ξεχάσετε πως το ΠΑΣΟΚ είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, πως το ΠΑΣΟΚ ζητά τώρα από το λαό μας συμφιλίωση. Όλοι μαζί εμπρός για το μεγάλο, αξιόλογο έργο της οικοδόμησης της Νέας Ελλάδας”, ήταν οι πρώτες νικητήριες δεσμεύσεις του.
Το ΠΑΣΟΚ τίμησε τη λαϊκή εντολή, σεβάστηκε κατά γράμμα το συμβόλαιο που σαν σήμερα υπέγραψε με την ελληνική κοινωνία. Οικοδόμησε και παρέδωσε μια διαφορετική Ελλάδα, δίνοντας λόγο και ρόλο, αξιοπρέπεια και δικαιώματα, στους συνανθρώπους μας που έως τότε βρίσκονταν στο περιθώριο της Πολιτείας. Τα έργα του αναρίθμητα, τα ιστορικά του στελέχη προκαλούν δέος με τα πεπραγμένα τους, για να αδικηθούν περιοριζόμενα στα στενά όρια ενός κειμένου.
Σήμερα, 41 χρόνια μετά, το αίτημα μιας Νέας Αλλαγής ξεπροβάλλει ως σύγχρονη πρόκληση, για όλους εμάς που αταλάντευτα εδώ και δεκαετίες ούτε μια στιγμή δεν “αλλαξοπιστήσαμε” κυνηγώντας “καρέκλες” εξουσίας, για όσους μια ολόκληρη ζωή, ακόμα και στις πιο γκρίζες ημέρες, κρατάμε ψηλά και με υπερηφάνεια τον Πράσινο Ήλιο, για όλους εμάς που ήμασταν πάντα εδώ.
Η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, με τον Νίκο Ανδρουλάκη στο τιμόνι μας και τη νωπή εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων προοδευτικών πολιτών, έχει ανοίξει “πανιά” για ένα νέο νικηφόρο ταξίδι. Μέσα μας “καίει” ακόμα ο ενθουσιασμός και η δίψα για κοινωνική προσφορά, όπως εκείνο το βράδυ της 18ης Οκτωβρίου 1981. Πιστοί στις διαχρονικές αρχές και αξίες της Σοσιαλδημοκρατίας, πιο έμπειροι μέσα και από τα λάθη και τις αστοχίες μας, με τη νέα γενιά δυναμικά κοντά μας, ανοικοδομούμε λιθαράκι – λιθαράκι το συμβόλαιο εμπιστοσύνης με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Όλοι μαζί, κάνουμε τη δημοκρατική ανατροπή απέναντι στον καθεστωτισμό και το λαϊκισμό, φέρνουμε τη “λαβωμένη” κοινωνία ξανά στο προσκήνιο.»

Previous ArticleNext Article