Λάρισα

Ε. Λιακούλη: “Η Κυβέρνηση απολύει συμβασιούχους και δεν προσλαμβάνει μονίμους, για να αναθέσει σε ιδιώτες”

Κοινοβουλευτική παρέμβαση, με κατάθεση ερώτησης προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας, σχετικά με την ανάγκη παράτασης των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα, τη φύλαξη και τη σίτιση στα Δημόσια Νοσοκομεία όλης της Θεσσαλίας, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, κ.Ευαγγελία Λιακούλη.

Συγκεκριμένα, στην ερώτησή της, η κ. Λιακούλη επισημαίνει τα εξής:

«Η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει δεκάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους τομείς της καθαριότητας, της φύλαξης και της σίτισης στα Δημόσια Νοσοκομεία Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Μαγνησίας, είναι τραγική.

Οι εν λόγω  συμβασιούχοι προσλήφθηκαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες έληγαν στις 31/12/2021 και κάλυπταν, όλο αυτό το δύσκολο διάστημα, πάγιες ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων της Θεσσαλίας, ιδιαίτερα εν μέσω της υγειονομικής κρίσης.

Η Κυβέρνηση, δια μέσου των αρμόδιων φορέων της, τους διαβεβαίωσε ότι οι συμβάσεις όλων των εργαζόμενων στη καθαριότητα, τη φύλαξη και τη σίτιση παραταθούν έως τις 31/3/2022, δηλαδή για ένα ακόμη τρίμηνο.

Μετά το πέρας της τρίμηνης παράτασης, οι εργαζόμενοι θα απολυθούν,  ενώ οι διοικήσεις των νοσοκομείων θα προβούν στην υλοποίηση της απόφασης της Κυβέρνησης να αναθέσει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες σε εργολαβικές εταιρείες.

Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι νιώθουν αδικημένοι και ζητούν να παραταθούν όλες οι συμβάσεις τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, από τη στιγμή που βρισκόμαστε στο πιο επικίνδυνο κύμα της πανδημίας, όπως τονίζουν και οι ειδικοί επιστήμονες.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι όλοι οι συμβασιούχοι στους τομείς της καθαριότητας, της φύλαξης και της σίτισης των Δημόσιων Νοσοκομείων όλης της Θεσσαλίας,  στάθηκαν στην πρώτη γραμμή, από την αρχή, και έφεραν σε πέρας την εργασία τους, υπό αντίξοες συνθήκες.

Επομένως, είναι εξαιρετικά άδικο και παράλογο, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, η Κυβέρνηση να απολύει προσωπικό το οποίο είναι πολύτιμο και καλύπτει πάγιες ανάγκες των νοσοκομείων μας

Μάλιστα, είναι προφανής η πρόθεση της Κυβέρνησης να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα που υποβαθμίζουν τη δημόσια υγεία, και ενεργεί εις βάρος των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητώ από τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν άμεσα στην παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα, στη φύλαξη και τη σίτιση στα Δημόσια Νοσοκομεία της Λάρισας, της Καρδίτσας, των Τρικάλων και της Μαγνησίας, μέχρι το τέλος του έτους και να προχωρήσουν άμεσα σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους απασχόλησης τόσο για τις συγκεκριμένες ειδικότητες, όσο και για αυτές που αφορούν στο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλίας».

Previous ArticleNext Article