Λάρισα

Ε. Λιακούλη : « Η Καρυά, δείχνει πάντα τις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης του Ολύμπου »

Στην Καρυά Ολύμπου, το γραφικό ορεινό χωριό του Δήμου Ελασσόνας, περιόδευσε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, προκειμένου να συναντήσει κατοίκους και φορείς της περιοχής, να ενημερωθεί διεξοδικά για τα καθημερινά προβλήματα του χωριού και τις ανησυχίες των κατοίκων του

Στη συνάντηση, παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ Γιώργος Κατσιούρας, ο Πρόεδρος της κοινότητας, κ. Νίκος Κατσίβελος,  εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και αρκετοί κάτοικοι που συναντήθηκαν με την Γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Όπως εξέθεσαν οι ίδιοι στη Βουλευτή, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς βρίσκονται μακριά από το αστικό περιβάλλον του δήμου Ελασσόνας, είναι πολλά. Το κόστος της αυξανόμενης ενέργειας και όλα τα συναφή οικονομικά προβλήματα που σχετίζονται με αυτό,  έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα όλες αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής, που αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις πάγιες υποχρεώσεις τους.

Παράλληλα, επεσήμαναν το γεγονός, ότι αισθάνονται αποκομμένοι και απομονωμένοι από τα αστικά κέντρα, καθώς  , ειδικά αυτήν την περίοδο , της θερινής σεζόν, αντί να υπάρχουν πολλά και τακτικά δρομολόγια της συγκοινωνίας, αυτά είναι σχεδόν ανύπαρκτα  από και προς την πόλη της Λάρισας, γεγονός που καθιστά δύσκολη την επικοινωνία  κατοίκων και επισκεπτών του χωριού.

Η Βουλευτής, ενημέρωσε τους παρευρισκομένους ,για όλες τις παρεμβάσεις στις οποίες έχει προβεί η ίδια στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δράσης της και ιδιαίτερα αναφέρθηκε σε αυτές που αφορούν στην ακρίβεια  που σφυροκοπά τους αδύναμους και πλήττει ανεπανόρθωτα κάθε δραστηριότητα, με ιδιαίτερη αναφορά στο κόστος παραγωγής των κτηνοτρόφων κα αγροτών, στα ζητήματα της καθημερινότητας και των μεγάλων αυξήσεων στα είδη πρώτη ανάγκης και στα καύσιμα, ενώ ειδικά αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και προτάσεις που διατύπωσε, προκειμένου να στηριχθεί ο πρωτογενής αγροτικο-κτηνοτροφικός τομέας του δήμου Ελασσόνας και τα ορεινά χωριά του.

Η κα Λιακούλη, αναφέρθηκε διεξοδικά περαιτέρω, στην ανάπτυξη του Ολύμπου, με την  Καρυά να προβάλλει διαρκώς τις μεγάλες δυνατότητές του, καθώς αποτελέσει αντιπροσωπευτικό προορισμό εναλλακτικού τουρισμού, ενώ  τόνισε ότι η αξιοποίηση του μυθικού βουνού , με τις τεράστιες δυνατότητες που δίνει η ιστορία του και  η διεθνής ακτινοβολία του, σε συνδυασμό με την ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πρόταση σύνδεσής του με την περιοχή της Πιερίας, είναι κεντροβαρής επιλογή για το νομό . 

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε, αφού η κ Λιακούλη ευχαρίστησε τους κατοίκους για τη θερμή υποδοχή που της επεφύλαξαν , δεσμεύτηκε, η ίδια προσωπικά, ότι θα συνεχίσει με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις της να προασπίζεται το αιτήματα των απομακρυσμένων χωριών μας και των κατοίκων τους , που αποτελούν πλέον, «καθημερινοί αγωνιστές επιβίωσης», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.»

Previous ArticleNext Article