Αθλητισμός

Eύκολα η ΑΕΛ 4-1 τον Ηρόδοτο για το Κύπελλο

Με απόλυτους πρωταγωνιστές τους Μπαργκάν και Νούνιτς, που πέτυχαν από δύο γκολ, η ΑΕΛ πήρε μία εμφατική νίκη επί του Ηροδότου με 4-1.

Πολύ καλή εμφάνιση από τα… δεύτερα της ΑΕΛ, που έπαιξαν και ωραίο ποδόσφαιρο ανα διαστήματα.
Η ΑΕΛ παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα της για τον εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ηρόδοτο. Μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα η ΑΕΛ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της. Συγκεκριμένα, ο Φατιόν γύρισε στο ύψος του πέναλτι, με τον Μπαργκάν να πιάνει το σουτ και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Κουράκη.
Στο 22ο λεπτό του αγώνα και στην δεύτερη… σοβαρή της φάση η ΑΕΛ προηγήθηκε 1-0 με τον Νούνιτς. Η ΑΕΛ άλλαξε την μπάλα από αριστερά, ο Μπάλλας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Νούνιτς σούταρε μέσα από την περιοχή, χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κουράκη.
Πέντε λεπτά αργότερα και στο 27ο λεπτό η ΑΕΛ απείλησε και πάλι με το σουτ του Μπαργκάν να το αποκρούει ο Κουράκης.  Στο πρώτο ημίχρονο λοιπόν η ΑΕΛ δεν άφησε κανένα περιθώριο στους φιλοξενούμενος και αν ήταν λίγο πιο προσεκτική στην τελική προσπάθεια το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο.
Οι δύο προπονητές δεν έκαναν αλλαγές, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 50ο λεπτό του αγώνα η ΑΕΛ έφτασε με ευκολία στην περιοχή, στρώθηκε στον Νούνιτς, αλλά το σουτ του τελευταίου έφυγε αρκετά άουτ, παρά το γεγονός ότι ήταν ανενόχλητος.

Δύο λεπτά αργότερα ο Νούσιος έκανε ωραία προσπάθεια, αλλά το σουτ του απέκρουσε με υπερένταση ο τερματοφύλακας του Ηρόδοτου. Το δεύτερο γκολ της ΑΕΛ το πέτυχε ο Μπαργκάν με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή, μετά από πάσα του σκόρερ του πρώτου τέρματος Νούνιτς. Στο 62ο λεπτό ο Μπαργκάν έκλεψε την μπάλα στο κέντρο,έκανε την κούρσα και με ωραίο πλασέ
Με το δεύτερο προσωπικό  γκολ του Μπαργκάν η ΑΕΛ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της.  Στο 68ο λεπτό ο Νούνιτς πέτυχε το δεύτερπο προσωπικό του γκολ και 4ο της ομάδας του.  Στη συνέχεια της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, παίζοντας και ωραίο ποδόσφαιρο μάλιστα. Το μόνο που κατάφερε ο Ηρόδοτος ήταν να μειώσει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μασάδο στο 78ο λεπτό του αγώνα.
Η ΑΕΛ πήρε τους πρώτους της 3 βαθμούς στον 8ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδος.
ΑΕΛ (Φέστα): Παϊτέρης, Μπέρτος, Γκόλιας, Γκόικοβιτς, Χούμπτσεφ, Μπάλλας (75΄ Πινακάς), Φατιόν, Κοέφ (59΄ Χοτζαϊ), Νούνιτς, Νούσιος, Μπαργκάν (66΄ Φρίου)
Ηρόδοτος (Λυρώνης): Κουράκης, Προβυδάκης (73΄Δαμινάκης), Κασαπάκης, Κοντογιάννης, Μπάμπης, Φραγκουλάκης (70΄Αργκιλέσι), Κανδηλάκης, Γιαλούσης, Μασάδο, Κωνσταντινίδης (66΄Αμαραντίδης) , Μάκος

sdna.gr

Previous ArticleNext Article