Ελασσόνα

Δύο νέα απορριμματοφόρα αποκτά ο Δήμος Ελασσόνας

Στην υπογραφή της σύμβασης για την αγορά δύο (2) νέων απορριμματοφόρων προχώρησε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γάτσας  παρουσία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Υποδομών Νοτίου Τομέα κ. Γ. Κατσιούρα  με την εταιρεία «Βιομηχανία Ειδικών Κατασκευών Α. Καούσης Α.Ε», η οποία μετά από διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε ο δήμος επιλέχτηκε να παραδώσει 2 νέα υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα στην υπηρεσία καθαριότητας.

Ο Δήμος Ελασσόνας θα ανανεώσει μετά από πολλά χρόνια τον πεπαλαιωμένο στόλο του με τα δύο ολοκαίνουρια απορριμματοφόρα. Το κόστος απόκτησής τους ανέρχεται στο ποσό των 324.880,00 € (με ΦΠΑ) και η προμήθεια τους χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Ήδη από τα 7 απορριμματοφόρα, τα οποία καλύπτουν με δυσκολία τις ανάγκες του δήμου, το ένα έχει παραχωρηθεί τα τελευταία χρόνια από το Δήμο Λαρισαίων. Οι ανάγκες του δήμου είναι αυξημένες, καθώς οι χιλιομετρικές αποστάσεις είναι μεγάλες και καθιστούν δύσκολη την αποκομιδή των σκουπιδιών καθημερινά. Με τα νέα οχήματα θα διευκολυνθεί η υπηρεσία καθαριότητας, θα αυξηθούν τα δρομολόγια σε κοινότητες με μεγαλύτερο πληθυσμό και μεγαλύτερο όγκο σκουπιδιών.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Σήμερα με την υπογραφή της σύμβασης ολοκληρώνεται η πολύμηνη διαδικασία του ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάδειξη του αναδόχου και ο Δήμος μας θα εξοπλιστεί με 2 υπερσύγχρονα οχήματα καθαριότητας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη και τις κοινότητες. Η καθημερινότητα αποτελεί βασική προτεραιότητα της νέας διοίκησης και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε με νέο εξοπλισμό να γίνει πιο εύκολη και πιο ασφαλής η δουλειά των εργαζομένων μας. Παραλάβαμε μία υπηρεσία καθαριότητας υποβαθμισμένη, υποστελεχωμένη και αναποτελεσματική. Ωστόσο πετύχαμε σε λίγους μόλις μήνες να οργανώσουμε το στόλο και τις υπηρεσίες των εργαζομένων, να προσφέρουμε μέσα προστασίας και να αποδώσει η υπηρεσία τα μέγιστα. Οι αυξημένες ανάγκες του Δήμου δεν καλύπτονται όμως μόνο με την οργάνωση, χρειάζονται κονδύλια τα οποία καθημερινά εξασφαλίζουμε από κάθε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα. Σύντομα ο δήμος θα αποκτήσει και ένα αναρροφητικό σάρωθρο ενισχυμένης δυναμικότητας, που ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις και τις ιδιομορφίες που παρουσιάζει η σάρωση δημοτικών οδών και κοινόχρηστων χώρων».

 

 

Previous ArticleNext Article