Λάρισα

Δύο… «φαρμακερά» ερωτήματα Κόκκαλη στον Μητσοτάκη ενόψει της επίσκεψής του στη Λάρισα

Δύο καίρια ερωτήματα ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λάρισα έθεσε από το βήμα της βουλής, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Το πρώτο αφορά την ανεξέλεγκτη παράδοση δημοσίων εκτάσεων που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούνταν ως βοσκές από κτηνοτρόφους, για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών και το άλλο για την απουσία μέριμνας για τους μικρομεσαίους Λαρισαίους επιχειρηματίες, ώστε να μπορούν με επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να μειώσουν το κόστος παραγωγής. Την ίδια ώρα βέβαια, αδειοδοτούνται μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι των Αθηνών στο κατά τα λοιπά… κορεσμένο δίκτυο ενέργειας της περιοχής της Λάρισας.

Αναλυτικά τα δύο ερωτήματα που έθεσε ο κ. Κόκκαλης: «Γιατί κύριε Μητσοτάκη παραδίδετε τα βοσκοτόπια και τις εκτάσεις του αναδασμού, από τις οποίες ζούνε χιλιάδες κτηνοτρόφοι, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας; Δεν υπάρχουν άλλες εκτάσεις;

Γιατί κύριε Μητσοτάκη δε δίνετε πρόσβαση στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της Λάρισας να έχουν φθηνό ρεύμα και την ίδια ώρα μεγάλοι ενεργειακοί όμιλοι που εδρεύουν στην Αθήνα λαμβάνουν σχετική άδεια;»

Previous ArticleNext Article