Αθλητισμός

Δυνατή μεταγραφή στη Γερμανία για τον Δημήτρη Γκούμα

Μετρά μόλις τέσσερα χρόνια στη Γερμανία, ωστόσο η παρουσία του έχει γίνει κάτι περισσότερο από αισθητή.

Ο λόγος για τον Λαρισαίο Δημήτρη Γκούμα (με καταγωγή από την Κρανιά Ελασσόνας), ο οποίος πριν λίγες ημέρες αποκτήθηκε από την Greuther Fürth (Γκρόιτερ Φιρτ), ομάδα που φέτος υποβιβάστηκε από την Μπουντεσλίγκα και τη νέα σεζόν θα παίξει στη 2η Εθνική κατηγορία με στόχο την επιστροφή της στο κορυφαίο γερμανικό πρωτάθλημα.
Ο 19χρονος ύψους 1.92 μ. τερματοφύλακας ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από την Ακαδημία Πλίτση, στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΛ και ακολούθως μετέβη στη Γερμανία όπου τη σεζόν 2000-21 έπαιξε στην Κ-19 της Νυρεμβέργης στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα. Πέρυσι μεταγράφηκε στην ανδρική ομάδα της FSV Zwickau (Ζβικάου) ομάδα της Γ’ Εθνικής, στην οποία πήρε παιχνίδια και απέκτησε σημαντικές εμπειρίες δείχνοντας παράλληλα τις ικανότητές του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα φέτος να δεχτεί πρόταση από την Greuther Fürth (Γκρόιτερ Φιρτ), η οποία τη νέα σεζόν θα αγωνιστεί στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της Γερμανίας με στόχο την επιστροφή της στην Μπουντεσλίγκα, υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο για έναν χρόνο.
Πρόκειται για ένα μεγάλο μεταγραφικό βήμα, καθώς η Γκρόιτερ Φιρτ είναι ένας από τους δυνατούς συλλόγους της Γερμανίας.
«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος γιατί οι κόποι μου ανταμείβονται. Νιώθω χαρούμενος που μπορώ να είμαι σε μία τέτοια ομάδα και στόχος μου είναι να δουλέψω σκληρά για να πάω όσο πιο ψηλά μπορώ» δήλωσε στην «Ε» ο Δημήτρης Γκούμας και πρόσθεσε:
«Το ποδόσφαιρο στη Γερμανία έχει τεράστια διαφορά με την Ελλάδα. Υπάρχει άψογη οργάνωση σε όλα τα επίπεδα οι σύλλογοι διαθέτουν σύγχρονες εγκαταστάσεις, προπονητήρια, πισίνες κ.λπ. το επίπεδο της δουλειάς που γίνεται είναι πολύ υψηλό, όπως επίσης και ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος.
Εάν δουν ότι ένας ποδοσφαιριστής έχει τις προοπτικές επενδύουν σ’ αυτόν και δουλεύουν μαζί του για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Η προετοιμασία θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και η χρονιά φέτος θα είναι απαιτητική, καθώς οι στόχοι της ομάδας είναι υψηλοί. Ευελπιστώ να συμβάλω τα μέγιστα και να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που έδειξαν στο πρόσωπό μου οι άνθρπωποι της ομάδας».
Α.Γ. – eleftheria.gr

Previous ArticleNext Article