Ελασσόνα

Δράση για την πυρασφάλεια-πυρόσβεση στο Γυμνάσιο Καρυάς

Το Γυμνάσιο Καρυάς στo πλαίσιo διοργάνωσης δράσεων που αφορούν  το άνοιγμα του στην κοινωνία αλλά και την ενδοσχολική επιμόρφωση, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Ελασσόνας συνδιοργάνωσε  την δράση με τίτλο <Πυροπροστασία, πυρασφάλεια >, όπου  μαθητές και  εκπαιδευτικοί  γνώρισαν τον τρόπο λειτουργίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ,που αφορά  την προστασία  του φυσικού περιβάλλοντος, του σχολικού κτηρίου, των δασών και των σπιτιών μέσω βιωματικών ασκήσεων (τρόπος λειτουργίας πυροσβεστήρα, τρόπος σβησίματος φωτιάς, χρήση μέσων για πυρόσβεση) και ενημερωτικής επιμόρφωσης μέσω  power point  με συντονιστή τον Αντιπύραρχο της Πυροσβεστικής Ελασσόνας κ. Πάσχο Ιωάννη.

Η δράση υλοποιήθηκε την Παρασκευή 08 Απριλίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Καρυάς   αλλά και στον αύλειο χώρο του σχολείου, παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών και εκπροσώπων της δομής Βοήθειας στο Σπίτι της τοπικής κοινότητας Καρυάς, τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω πανδημίας. Στο τέλος της δράσης διανεμήθηκαν  ενημερωτικά φυλλάδια –οδηγίες για την πυροπροστασία και πυρασφάλεια.

Ο Διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και ο σύλλογος γονέων ευχαριστούν θερμά την Πυροσβεστική Ελασσόνας και ιδιαίτερα τον κ. Πάσχο Ιωάννη για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση και παρουσίαση  μεθόδων πυροπροστασίας και πυρασφάλειας και για τον βιωματικό τρόπο παρουσίασης τους.

Previous ArticleNext Article