Ελασσόνα

Δωρεάν τεστ σε όλους τους μαθητές των σχολικών τμημάτων που επιβεβαιώθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού

Τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε δύο σχολικές μονάδες της πόλης της Ελασσόνας έχουν προκαλέσει δικαιολογημένη ανησυχία στο λαό της περιοχής μας.

Ταυτόχρονα επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φορά τις φωνές εκείνες από τη μαθητική- εκπαιδευτική κοινότητα και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων της πόλης που έγκαιρα ανέδειξαν την ανεύθυνη στάση της κυβέρνησης και του υπουργείου παιδείας, οι οποίοι δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της μαθητικής κοινότητας και των οικογενειών τους.

Εκτός τόπου και χρόνου είναι και οι νουθεσίες της δημοτικής αρχής Γάτσα-Καρανίκα αλλά και της αντιπολίτευσης Ευαγγέλου που συστήνουν «υπευθυνότητα προσοχή, ψυχραιμία και τήρηση των μέτρων- οδηγιών του ΕΟΔΥ», την ώρα που απαιτούνται να παρθούν επειγόντως μέτρα προστασίας στα σχολεία μας. Γι’ αυτούς δεν υπάρχει καμιά ευθύνη και καμιά αρμοδιότητα και όλα επαφίονται στην ατομική ευθύνη και στις τελευταίες οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά με τη διαχείριση ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών Covid-19 σε σχολικές μονάδες, σύμφωνα με  τις οποίες δεν συνιστάται εργαστηριακός έλεγχος των ασυμπτωματικών στενών επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος. Δηλαδή παρότι τα παιδιά μπορεί να συμμετέχουν σε πολύπλευρες δραστηριότητες του σχολείου, παρότι εκπαιδευτικοί μπαίνουν από το ένα τμήμα στο άλλο, παρότι οι μαθητές μπορεί να συγχρωτίζονται στο προαύλιο, δεν συνιστάται έλεγχος σε όλη αυτή την κοινότητα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας όχι μόνο στήριξε το δίκαιο αγώνα των μαθητών και των γονιών τους για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων κόντρα σε «θεούς και δαίμονες» που έπεσαν πάνω τους με την τρομοκρατία και την συκοφαντία της κυβέρνησης και άλλων πρόθυμων  για να τους κλείσουν τα στόματα, αλλά έγκαιρα έθεσε ζητήματα σχετικά με τις ελλείψεις σε σχολικές καθαρίστριες, την ύπαρξη μεγάλων τμημάτων και την έλλειψη διδακτικού προσωπικού.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Την πραγματοποίηση δωρεάν τεστ σε όλους τους μαθητές του κάθε τμήματος, που επιβεβαιώνεται κρούσμα, καθώς και στις στενές επαφές αυτού (εκπαιδευτικούς, λοιπό προσωπικό, γονείς). Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα να κλείνει το τμήμα και να γίνεται απολύμανση του σχολείου.

– Ιατρική αξιολόγηση και πραγματοποίηση τεστ με ευθύνη του κράτους, σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος σε μαθητή, εκπαιδευτικό ή και λοιπό προσωπικό. Παρουσία υγειονομικών στα σχολεία. Σύνδεση του σχολείου με το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας για την επαρκή παρακολούθηση της υγείας των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών αυτών.

Τον προγραμματισμό με ευθύνη του κράτους δωρεάν επαναλαμβανόμενων προληπτικών τεστ στα σχολεία, για λόγους πρόληψης και περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού στη σχολική κοινότητα.

-Άμεσα να γίνει μείωση των μαθητών σε 15 ανά τάξη.

 – Πρόσληψη όλου του απαραίτητου διδακτικού προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Τη μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης του προσωπικού καθαριότητας σε πλήρους. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες, ιδιαίτερα τώρα που οι επιστημονικές οδηγίες δημιουργούν επιπλέον απαιτήσεις.

Καταδικάζουμε την καταστολή από την κυβέρνηση των μαθητικών κινητοποιήσεων που διεκδικούν το αυτονόητο, μέτρα προστασίας στα σχολεία.

Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας

Previous ArticleNext Article