Ελλάδα

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ανοίγει η ψαλίδα της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ – Στο 17,4% η διαφορά

Κυριαρχία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, φανερώνουν τα ευρήματα της νέα δημοσκόπησης της Opinion Poll με τη διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα να φτάνει το 17,4%.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό που φτάνει 37,3%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 19,9%. Στην τελευταία δημοσκόπηση του Απριλίου, η ΝΔ συγκέντρωνε ποσοστό 36,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,2%. Ακολουθούν σύμφωνα με την τελευταία μελέτη το ΚΙΝΑΛ με 6,7%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜέΡΑ25 με 3,1%.

Δημοσκόπηση Opinion Poll

Tο 49% των ερωτηθέντων δηλώνει πως είναι αρκετά και πολύ ικανοποιημένο με το κυβερνητικό έργο ενώ το 51% δεν έχει θετική άποψη για αυτό. Μεγάλη αύξηση σημειώνεται στον βαθμό ικανοποίησης από τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την στήριξη Επιχειρήσεων και εργαζομένων στην περίοδο της πανδημίας. Το 49% δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο με το 47% να έχει αντίθετη άποψη.

Δημοσκόπηση Opinion Poll

Αντίθετα, η κοινή γνώμη δεν αξιολογεί θετικά το έργο των κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Αναλυτικά, πολύ και αρκετά ικανοποιημένο από την αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει το 12,1%, του ΚΙΝΑΛ το 11,7%, του Κ.Κ.Ε το 12,4%, της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ το 7,8% και του ΜΕΡΑ 25 το 8,3%.

Δημοσκόπηση Opinion Poll

Μητσοτάκης ο καταλληλότερος πρωθυπουργός

Με συντριπτική διαφορά, o Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ως ο καταλληλότερος πρωθυπουργός την ίδια στιγμή συγκεντρώνοντας ποσοσό που φτάνει το 52,4%. Επίσης ο πρωθυπουργός έχει με μεγάλη διαφορά την υψηλότερη δημοφιλία από όλους τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, με το 58,8% να έχει θετική άποψη με το 40,3% να έχει αρνητική.

Δημοσκόπηση Opinion Poll

Ακολουθεί με μεγάλη διαφορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό που φτάνει το 19,9% ενώ ένα 26% απαντά πως κανένας από τους αρχηγούς των δύο πρώτων πολιτικών κομμάτων δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα που υπερέβη τους 1.600 πολίτες.

thetoc.gr

Previous ArticleNext Article