Λάρισα

Δήμος Τυρνάβου: Υπογράφηκε η σύμβαση για το Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων στο Δαμάσι

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων «Ελευθέρια» που πραγματοποιούνται στο Δαμάσι, ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας υπέγραψε την σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στο Δαμάσι, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλειου Πινακά (ως εκπροσώπου του Περιφερειάχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού), του Δ/ντή της ΔΕΥΑΤ Σταύρου Τσαγκαράκου και σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής.

Έτσι επιτέλους δρομολογείται ένα επιβεβλημένο έργο για το Δαμάσι, έργο το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και το οποίο επιλύει ένα χρόνιο σοβαρότατο πρόβλημα.

To Υποέργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΗΝ Τ.Κ ΔΑΜΑΣΙΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ», της ομότιτλης Πράξης με κωδικό ΟΠΣ 5010807, συνολικού προϋπολογισμού (με ΦΠΑ) 3.930.000,00 €, χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».

Αφορά την κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στην Τ.Κ. Δαμασίου του Δήμου Τυρνάβου.

Θα κατασκευαστούν αγωγοί αποχέτευσης ακαθάρτων σε συνολικό μήκος 8.294μ. Για τη σύνδεση των αγωγών αυτών θα κατασκευαστούν συνολικά 200 φρεάτια συμβολής και αλλαγής κατεύθυνσης. Επίσης θα κατασκευαστούν 615 φρεάτια πεζοδρομίου για τη σύνδεση των κατοικιών με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων.

Τα λύματα του δικτύου αυτού θα καταλήγουν στο Αντλιοστάσιο ΑΝ1 ανύψωσης λυμάτων, το οποίο θα κατασκευαστεί στα νοτιοανατολικά του οικισμού Δαμασίου και από εκεί θα καταλήγουν, μέσω καταθλιπτικού αγωγού μήκους 926μ. στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του οικισμού.

Κύριος του έργου είναι η Δ.Ε.Υ.Α. ΤΥΡΝΑΒΟΥ και η επίβλεψη θα γίνει από την Τεχνική Υπηρεσία της επιχείρησης.

Η υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης Ακαθάρτων στο Δαμάσι αποτελεί μία ακόμα έμπρακτη, απτή απόδειξη του συνεχούς ενδιαφέροντος και της αδιάλειπτης φροντίδας για το πολύπαθο Δαμάσι.

Previous ArticleNext Article