Ελασσόνα

Δήμος Ελασσόνας: Προετοιμασία για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, ο Δήμος Ελασσόνας μέσω της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, καλεί όλους τους φορείς, συλλόγους και ενεργούς πολίτες να καταθέσουν τις προτάσεις τους για δράσεις και εκδηλώσεις προκειμένου να διαμορφωθεί το πρόγραμμα εορτασμού της επετείου.

Οποιαδήποτε πρόταση αναδεικνύει τη συμμετοχή της Ελασσόνας και της ευρύτερης περιοχής στην Ελληνική Επανάσταση, καθώς και τα γεγονότα και τις προσωπικότητες που σημάδεψαν τη διαδρομή μέχρι την απελευθέρωση είναι ευπρόσδεκτη.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν, μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους έως τις 15 Φεβρουαρίου 2021 στο  elassona1821.2021@gmail.com. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2493022610.

Για τον Δήμο Ελασσόνας ο εορτασμός της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση είναι ιδιαίτερα σημαντικός επειδή από την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας συμμετείχαν σπουδαίοι Αγωνιστές το 1821 και επειδή κατά τους τελευταίους αγώνες, το 1912, η Ελασσόνα ήταν η πρώτη πόλη που απελευθερώθηκε, αφού είχε υπομείνει τον τουρκικό ζυγό για 500  περίπου χρόνια.

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες με τη συνεργασία του Δήμου, των δημοτών και των  φορέων, καθίσταται αναγκαία προκειμένου μέσω των εκδηλώσεων αυτών να αναδειχθεί η τοπική συμβολή στην Ελληνική Επανάσταση και την απελευθέρωση και να δημιουργηθεί μια αξιόλογη παρακαταθήκη για το μέλλον.

 

Previous ArticleNext Article