Ελασσόνα

Δήμος Ελασσόνας: «Ενημερωτικές συναντήσεις για το άνοιγμα των σχολείων»

Διαδοχικές συσκέψειςμε τους διευθυντές των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσαςτην Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου και Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, παρουσία των προέδρων των σχολικών επιτροπών Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ε. Θεοδωράκη και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χ. Γκουντούρα.

Μετά την απόφαση του Υπουργείου για το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου και τη νέα προκήρυξη για την πρόσληψη καθαριστριών μέσω των δήμων σε όλη την Ελλάδα, έγινε ενημέρωση από τον δήμαρχο για το τι προβλέπεται πλέον για το προσωπικό καθαριότητας, την τοποθέτηση τους ανά σχολική μονάδα και ζήτησε από τους διευθυντές το επόμενο διάστημα βλέποντας τις ανάγκες του κάθε σχολείου να είναι σε διαρκήσυνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία και τους προέδρους των σχολικών επιτροπών,ώστε να δοθεί λύση όπου προκύψει το οποιοδήποτε πρόβλημα, καθώς η όλη διαδικασία είναι καινούργια για όλους.

Οι διευθυντές ενημερώθηκαν για τις μάσκες και την διαδικασία που γίνεται μέσω της ΚΕΔΕ, η οποία είναι και η αρμόδια για την προμήθεια τους. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα αποσταλούν στο δήμο και ζητήθηκε η κατανόηση όλων ώστε σε συνεννόηση με τις σχολικές επιτροπές και τους ίδιους να φτάσουν στα σχολεία.

Ο δήμαρχος κ. Ν. Γάτσας μετά τη σύσκεψη δήλωσε: «Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να έχουμε μια ομαλή και σωστή επιστροφή των μαθητών μας στα σχολεία. Οι καταστάσεις που βιώνουμε όλοι μας είναι πρωτόγνωρες και ακόμα περισσότερο για τα παιδιά μας, που πρέπει να νιώσουν ασφάλεια. Η έναρξη των μαθημάτων βρίσκει τους πρόεδρους των Σχολικών Επιτροπών σε επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και όλοι όπως με διαβεβαιώνουν κάνουν τις προβλεπόμενες ενέργειες, όπως ο εκ νέου σχολαστικός καθαρισμός σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε συνεργασία με την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου. Όλοι μαζί με υπομονή και συνεργασία θα κάνουμε το καλύτερο, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας, ελπίζοντας πως θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα όσο το δυνατό καλύτερα ώστε να μην έχουμε διασπορά του ιού και ανησυχία στις σχολικές κοινότητες».

Previous ArticleNext Article