Ελασσόνα

Δήμος Ελασσόνας: Έναρξη υποβολής αιτήσεων για την οικονομική ενίσχυση απόρων

ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΩΝΗΣ & ΣΤΕΛΛΑ ΚΥΡΚΟΥ»

Στην άμεση οικονομική ενίσχυση 26 ωφελουμένων με το ποσό των 600 ευρώ θα προχωρήσει ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Ελασσόνας υλοποιώντας για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας «Αντώνης & Στέλλα Κύρκου» στη μνήμη των δύο ευεργετών του οργανισμού.

Ο αείμνηστος Ελασσονίτης επιχειρηματίας Αντώνης Κύρκος του Αθανασίου και της Καλλιόπης άφησε στον ΟΚΠΑΠ ένα ισόγειο κατάστημα στο κέντρο της Ελασσόνας, στο οποίο σήμερα στεγάζεται το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, εκφράζοντας την επιθυμία τα έσοδα από το ακίνητο αυτό να διατίθενται προς ενίσχυση των σκοπών του Οργανισμού.

Σημειώνεται ότι οι ωφελούμενοι του Προγράμματος Κοινωνικής Προστασίας «Αντώνης &

Στέλλα Κύρκου» θα επιλεγούν με βάση τη δημόσια πρόσκληση και μοριοδότηση, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 40/07-10-2022 απόφαση του Δ.Σ. του ΟΚΠΑΠ.

Με ανακοίνωσή του ο Ο.Κ.Π.Α.Π. Δήμου Ελασσόνας προσκαλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/ες για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε είκοσι έξι (26) άτομα και οικογένειες που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού και διαβιούν σε συνθήκες ένδειας, να καταθέσουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής προστασίας «Αντώνης και Στέλλα Κύρκου» για το έτος 2022.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης του βοηθήματος περιγράφονται αναλυτικά στην ανακοίνωση – πρόσκληση του Οργανισμού, η οποία είναι δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα www.dimoselassonas.gr ακολουθώντας τη διαδρομή «Αρχική Σελίδα > Ο.Κ.Π.Α.Π. > ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ “ΑΝΤΩΝΗΣ & ΣΤΕΛΛΑ ΚΥΡΚΟΥ”».

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά στα γραφεία του Οργανισμού στην Ελασσόνα μέσα σε προθεσμία είκοσι  (20) ημερολογιακών ημερών αρχομένης από την Τρίτη 01/11/2022 έως και την Δευτέρα 28/11/2022 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, με πληροφορίες στα τηλέφωνα 2493350226 & 2493350227. Η ανακοίνωση έχει αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Οργανισμού, στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Ελασσόνας, στους πίνακες ανακοινώσεων των Δημοτικών Ενοτήτων καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ελασσόνας.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, ο ΟΚΠΑΠ και η Επιτροπή Παρακολούθησης του ως άνω προγράμματος η οποία ορίστηκε με την υπ΄ αριθμόν 40/2022 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, θα προβούν στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την έγκριση και την καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων στους δικαιούχους – ωφελούμενους.

Previous ArticleNext Article