Ελασσόνα

Δήμος Ελασσόνας: Έκκληση στους κατοίκους να περιορίσουν τα σκουπίδια λόγω μειωμένης αποκομιδής

Έκκληση προς τους κατοίκους του δήμου να περιορίσουν όσο μπορούν την απόρριψη των απορριμμάτων απευθύνει ο Δήμος Ελασσόνας, λόγω αδυναμίας προσέγγισης των απορριμματοφόρων του στο ΧΥΤΑ Νομού Λάρισας εξαιτίας των ακραίων πλημμυρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή της Γυρτώνης.

Μετά από αίτημα του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα τα σύμμεικτα απορρίμματα θα μεταφέρονται με κοντέινερ στις εγκαταστάσεις του ΟΣΔΑ Δυτικής Μακεδονίας, ωστόσο η χιλιομετρική απόσταση είναι μεγάλη και δεν επιτρέπει την μεταφορά του συνόλου των διαχειριζόμενων απορριμμάτων. Ο κ. Γάτσας ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Πτολεμαΐδας κ. Παν. Πλακεντά και το Δήμαρχο Γρεβενών κ. Γ. Δασταμάνη για την άμεση και θετική ανταπόκριση στο αίτημα υποδοχής των φορτίων.

Ο Δήμος Ελασσόνας επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι, όσο διαρκεί η αδυναμία προσέγγισης των απορριμματοφόρων στο ΧΥΤΑ της Γυρτώνης, απαιτείται η συνεργασία των κατοίκων και κυρίως των καταστηματαρχών, με στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και ασφάλειας σε όλες τις Κοινότητες.

Καλούνται, λοιπόν, οι κάτοικοι να μην κατεβάζουν τα απορρίμματα σε κάδους που έχουν γεμίσει και να μην τα αφήνουν σε κοινόχρηστους χώρους, προς αποφυγή δημιουργίας εστιών μόλυνσης και δυσοσμίας.

Όταν αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία της αποκομιδής των απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, ο Δήμος Ελασσόνας θα εκδώσει νεότερη ενημέρωση.

Previous ArticleNext Article