Λάρισα

Δημ. Παπαστέργιου από Λάρισα: «Η αυτοδιοίκηση παραμένει αγάπη» – Τι ανέφερε για ψηφιακή διακυβέρνηση και ΔΕΥΑ (φωτ. & βίντεο)

 

Το παρόν στην διημερίδα της ΚΕΔΕ για την ενημέρωση των νεοεκλεγέντων δημάρχων στην τοπική αυτοδιοίκηση, έδωσε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και πρώην δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ο κ. Παπαστεργίου σε δηλώσεις του σε εκπροσώπους των ΜΜΕ τόνισε πως η αυτοδιοίκηση «παραμένει αγάπη» και πως η διημερίδα που πραγματοποιείται στη Λάρισα ήταν ευκαιρία για να συναντηθεί με παλιούς συναδέλφους  και να μιλήσουν για τις προκλήσεις της αυτοδιοίκησης αλλά και τα θέματα της ψηφιακής αυτοδιοίκησης

Επεσήμανε επίσης και την κινητοποίηση που χρειάζεται για να επιλυθούν τα προβλήματα που δημιούργησαν οι πλημμύρες του Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλία τονίζοντας πως το σημαντικό σ’ αυτή την προσπάθεια είναι να εξασφαλιστεί ο τρόπος χρηματοδότησης.

Ο υπουργός δεν παρέλειψε φυσικά να αναφερθεί, μετά από σχετική ερώτηση, στον ψηφιακό μετασχηματισμό  επισημαίνοντας την πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες μέσω  gov.gr. Έδωσε μάλιστα και το στίγμα της επόμενης μέρας σ’ αυτή την ψηφιακή προσπάθεια της Κυβέρνησης αναφέροντας μεταξύ άλλων το στοιχείο της διαδραστικότητας.

Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε επίσης στο θέμα με τις ΔΕΥΑ τονίζοντας μεταξύ άλλων πως πρέπει να «ενώσουμε δυνάμεις» για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ενώ σε ερώτηση για την χρηματοδότηση των ΟΤΑ, επεσήμανε την ανάγκη εξοικονόμησης και χρήσης των ψηφιακών δυνατοτήτων προς όφελος των Δήμων.

larissanet.gr

Previous ArticleNext Article