Αθλητισμός

Δήλωση – «βόμβα» από Κούγια: Παραδίδω τις μετοχές της ΑΕΛ στο δήμαρχο Λαρισαίων αν δε βρεθεί αγοραστής

«Θα παραδώσω τις στον Δήμαρχο Λαρισαίων εφόσον τις επόμενες μέρες δεν εμφανισθεί κανείς αγοραστής ώστε να διαχειριστούν αυτός το θέμα σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Και αν δεν βρούνε λύση έως τις 28 Ιουνίου θα αποφασίσω». Αυτά ήταν τα χθεσινά λόγια του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια μιλώντας στην «Ε», χωρίς να θέλει να διευκρινίσει αν θα κάνει πράξη μια από τις προθέσεις του (ίσως η πιο πιθανή…) να τεθεί η ομάδα σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.

Ο εφιάλτης ενός υποβιβασμού της ΑΕΛ στη Γ Εθνική κατηγορία αρχίζει για μια ακόμα φορά να αιωρείται, αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι το πιο πιθανό σενάριο που εξετάζει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας όπως αποκάλυψε χθες η «Ε», είναι να μπει η ομάδα σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης με ταυτόχρονο υποβιβασμό στη Η Εθνική κατηγορία.

Στην περίπτωση αυτή η ομάδα θα παραμείνει δύο χρόνια στην κατηγορία, ενώ ακόμα και σε περίπτωση ανόδου θα πρέπει με την επανασύσταση της ΠΑΕ να πληρώσει τα χρέη που υπάρχουν προς όλους τους παίκτες. Εξ αυτών τα 505.000 ευρώ είναι απαιτητά για να μπορέσει η ομάδα να κάνει μεταγραφές, υπάρχουν και άλλα χρέη περίπου 250.000 ευρώ, ενώ θα πρέπει να προσθέσουμε και αυτά που οφείλονται στους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές.

Τα μόνο χρέη που θα ακολουθήσουν τον νυν μεγαλομέτοχο είναι προς την Εφορία τα οποία συμψηφίζονται οικονομικά με τις οφειλές που υπάρχουν προς την ομάδα και ανέρχονται σε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Παράλληλα στις προθέσεις του είναι να πουληθούν τα δύο πούλμαν, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τις  εγκαταστάσεις των Δένδρων.

Εφημερίδα Ελευθερία / Σωτήρης Κέλλας

Previous ArticleNext Article