Λάρισα

Δικαστήρια Λάρισας: Ενοχος 48χρονος για απόπειρα βιασμού 22χρονης φοιτήτριας: “Σοκαρίστηκα, πάγωσα…”

Ένοχος για απόπειρα βιασμού κρίθηκε χθες ένας 48χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Λάρισας, καθώς αποπειράθηκε να βιάσει μια 22χρονη συνάδελφό του, υπήκοο Αλβανίας. Ο 48χρονος και η 22χρονη εργαζόταν μαζί σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Σκιάθο, όταν στις 3 τα ξημερώματα της 23ης Ιουλίου 2022 αποπειράθηκε να βιάσει τη νεαρή φοιτήτρια, με την οποία διέμενε στο ίδιο οίκημα, αλλά σε ξεχωριστά δωμάτια.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο 48χρονος «έχοντας αποφασίσει να τελέσει το κακούργημα του βιασμού σε βάρος της εργαζόμενης στην ίδια επιχείρηση» και «δια- μένουσας προσωρινά στο ίδιο οίκημα», «με σωματική βία να εξαναγκάσει αυτή σε ανοχή, παρά τη θέλησή της, συνουσίας, αφού προσέγγισε αυτήν στον κοινόχρηστο χώρο του εξώστη όπου βρισκόταν, αίφνης την άρπαξε και άρχισε να τη θωπεύει στο στήθος, στη συνέχεια, με τη χρήση σωματικής βίας, αφού την απώθησε εντός του δωματίου του, την έριξε στο κρεβάτι και άρχισε ταυτόχρονα, να τη χαϊδεύει σε όλο το σώμα, καθώς και στα γεννητικά της όργανα, κρατώντας την ακινητοποιημένη, επιχειρώντας, με τον τρόπο αυτόν, να έλθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της». Όμως, «η πράξη του βιασμού δεν ολοκληρώθηκε, όχι από δική του θέληση», αλλά επειδή η 22χρονη «αντέδρασε αμυνόμενη, απωθώντας τον και κατάφερε να διαφύ γει εκτός του δωματίου».

Τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς περιέγραψε η 22χρονη στην κατάθεσή της λέγοντας χαρακτηριστικά πως «σοκαρίστηκα, πάγωσα» όταν της επιτέθηκε ο 48χρονος στον κοινό χρηστο χώρο όπου πήγε να μαζέψει την μπουγάδα. Πρόσθεσε επίσης πως «με έριξε στο κρεβάτι και άρχισε να με θωπεύει», αλλά «σηκώθηκε και τον έσπρωξα με δύναμη», με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώσει την πράξη του.

Ο εργοδότης δράστη και θύματος στην κατ κατάθεσή του περιέγραψε την αντίδραση της 22χρονης όταν ζήτησε τη βοήθειά του μετά την απόπειρα βιασμού λέγοντας πως «ήρθε κλαμένη λέγοντας ότι ο 48χρονος της επιτέθηκε».

Ο κατηγορούμενος που προανακριτικά είχε παραδεχτεί την επίθεση σε βάρος της 22χρονης χθες στην απολογία του, αρνήθηκε την κατηγορία λέγοντας πως έσπρωξε την κοπέλα και έπεσε στο κρεβάτι επειδή εκείνη νωρίτερα του πέταξε τα βρώμικα ρούχα της δουλειάς που είχε αφήσει σε μια καρέκλα. Ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του 48χρονου σημειώνοντας ότι τελέσθηκε η πράξη της απόπειρας βιασμού με το ΜΟΔ Λάρισας να τον κρίνει ένοχο κατά πλειοψηφία για απόπειρα βιασμού (ένα ένορκος πρότεινε ενοχή για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας).

Με τη μη αναγνώριση ελαφρυντικών στον 48χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών κατά πλειοψηφία (δύο ένορκοι πρότειναν ποινή φυλάκισης 4 ετών) με τριετή αναστολή. Σημειώνεται πως ο 48χρονος από την ημέρα της σύλληψής του παραμένει κρατούμενος.

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακάρας

Previous ArticleNext Article