Ελασσόνα

Δικαστική «καμπάνα» στο Δήμο Ελασσόνας – Καλείται να δώσει σε εταιρεία δεκάδες χιλιάδες ευρώ

Δικαστική «καμπάνα» έπεσε στο Δήμο Ελασσόνας από δικαστήριο της Λάρισας σε υπόθεση που σχετίζεται με αμοιβή εταιρείας. Σύμφωνα με την απόφαση που κοινοποιήθηκε προ ημερών στο Δήμο Ελασσόνας δικαιώθηκε εταιρεία που άσκησε αγωγή για εργασίες οι οποίες εκτελέστηκαν προ οκταετίας στο φράγμα Φαρμάκης.

Το δικαστήριο βάσει της απόφασης υποχρεώνει τον Δήμο να καταβάλλει το ποσό των 68.273,12 ευρώ, με το νόμιμο τόκο, από την 01-01-2013 και μέχρι την πλήρη εξόφληση. Αυτό σημαίνει πως το ποσό θα είναι αρκετά μεγαλύτερο.

Πλέον ο Δήμος θα κληθεί να αποφασίσει αν θα ασκήσει ή όχι, επί της δικαστικής αυτής απόφασης ένδικα μέσα.

Ο κ. Παπαδημόπουλος ανέφερε ότι πρόκειται για μια απόφαση δικαστηρίου που του προκαλεί έκπληξη, καθώς υποχρεώνει το Δήμο στην καταβολή χρημάτων από της εκδόσεως των τιμολογίων με το νόμιμο τόκο και όχι, που είναι το σύνηθες, από της επιδόσεως της αγωγής.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ελασσόνας αποφάσισε κατά πλειοψηφία, σε πρόσφατη συνεδρίασή της, να ορίσει πληρεξούσιο δικηγόρο, για την παροχή γνωμοδότησης περί άσκησης ή μη ένδικων μέσων κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας.

Πηγή: larissanet.gr

Previous ArticleNext Article