Λάρισα

Διεθνές ντοκιμαντέρ για την Πολεμική Αεροπορία ετοιμάζει η Αθηνά Κρικέλη (φωτ.)

Η Eλληνοαμερικανική εταιρία παραγωγής ντοκιμαντέρ Ellopia Films USA με έδρα την Νέα Υόρκη , μετά και από έγκριση του Ελληνικού Υπουργείο Εθνικής Αμύνης προτίθεται να πραγματοποιήσει ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ με σκοπό την προβολή της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στο αμερικανικό και παγκόσμιο κοινό.

Από αριστερά Νικόλαος Ευαγγελόπουλο production assistant Elllopia Films
USA, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας o Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας,
η δημοσιογράφος & σκηνοθέτης Αθηνά Κρικέλη και ο Γεώργιος Μιχελής Δ/ΕΓΑ

H κινηματογραφική εταιρεία Ellopia έχει δημιουργήσει τα τελευταία 8 χρόνια και άλλα ντοκιμαντέρ που αφορούν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα: 1) ΕΜΑΚ in Rescue Mode, 2) KEOAX the Guardians of Mt Olympus (Eλληνικές Ειδικές Δυνάμεις στο κέντρο εκπαίδευσης του Ολύμπου 3) PROUD BLUE Police of Thessaly ένα ντοκιμαντέρ για την Ελληνική Αστυνομία, Proud Blue Police of Thessaly και το EVROS CRISIS 2020 Ellopia έρχεται να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορία και την
αποστολή της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Από αριστερά Νικόλαος Ευαγγελόπουλο production assistant Elllopia Films
USA, η δημοσιογράφος & σκηνοθέτης Αθηνά Κρικέλη με τον Διοικητή της 110
Πτέρυγα Μάχης Σμήναρχο Σμήναρχο Αργύρη Μουστρούφη

Το ντοκιμαντέρ αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2024 και θα προβληθεί στο αμερικανικό εκπαιδευτικό κανάλι της Νέας Υόρκης. Το σενάριο και την σκηνοθεσία υπογράφει η πολυβραβευμένη Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος Αθηνά Κρικέλη, με 46 χρυσές παγκόσμιες διακρίσεις στο ενεργητικό της, ενώ την υπογραφή του στην σκηνοθεσία βάζει και ο Δημήτρης Ζησόπουλος.

Από αριστερά Νικόλαος Ευαγγελόπουλο production assistant Elllopia Films
USA, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, ο
φωτογράφος Στέφανος Γώγος (Εllopia Films USA) και ο Γεώργιος Μιχελής
Δ/ΕΓΑ

“Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε όλοι οι συνεργάτες της Ellopia, Έλληνες και μη. Θέλει σεβασμό, μελέτη σεμνότητα και πολύ προσοχή. Καλούμαστε να καταγράψουμε με τον φακό μας την ιστορία των λαμπερών Ελλήνων της Πολεμικής Αεροπορίας.Ευχαριστούμε το Υπουργείο Αμύνης που μας εμπιστεύεται για μια ακόμα φορά!» επισημαίνει η σκηνοθέτης Αθηνά Κρικέλη, ενώ τονίζεται πως η προετοιμασία των γυρισμάτων ξεκίνησε στις 6 Απριλίου 2023.

Η Αθηνά Κρικέλη επί το έργο
larissanet.gr
Previous ArticleNext Article