Ελασσόνα

Διάκριση για μαθητές του 3ου Δημοτικού σχολείου Ελασσόνας

Οι μαθητές του Ε΄1 τμήματος του 3ου Δ.Σ. Ελασσόνας, με συντονίστρια τη δασκάλα τους κ. Μπλιούμη Ελένη, διακρίθηκαν στο Διαγωνισμό Παραμυθιού και Δημιουργικών Δραστηριοτήτων, με αφορμή τη γιορτή των γραμμάτων των “Τριών Ιεραρχών” στις 30/1.
Έγραψαν το δικό τους παραμύθι με τίτλο «Τα αλλιώτικα ταξίδια του Πάκη», στα ελληνικά και στα αγγλικά με τη βοήθεια της κυρίας των αγγλικών κ. Γκουζγκουρέτα Αίγλης και το παρουσίασαν. Σκάρωσαν ποιήματα, μελοποίησαν με τη βοήθεια της μουσικού κ. Σκούφα Μαρίας ένα από αυτά, πήραν συνέντευξη από τον πρωταγωνιστή του παραμυθιού, τον Πάκη τον Παγάκη, μιλήσαν για τον ¨Κύκλο του νερού¨ και συνδύασαν τις δράσεις τους διαθεματικά με το μάθημα της φυσικής, των μαθηματικών, της γλώσσας, των αγγλικών, της μουσικής και των εικαστικών. Ζωγράφισαν με ξυλομπογιές, με μολύβι (σκίτσο), με κηρομπογιές και άλλα υλικά, παίρνοντας ερεθίσματα από τα γεγονότα του παραμυθιού. Κατέγραψαν αινίγματα, παροιμίες, ρήσεις και γλωσσοδέτες για το υγρό στοιχείο και μίλησαν για τη χρησιμότητά του!
Συγχαίρουμε τα παιδιά για την προσπάθεια και την εργατικότητά τους, καθώς και τους εκπαιδευτικούς τους:
Την κ. Μπλιούμη Ελένη που συντόνιζε και οργάνωσε την όλη προσπάθεια, την κ. Μαρία Σκούφα μουσικό, που μελοποίησε το ποίημα και τα παιδιά το τραγούδησαν και την κ. Αίγλη Γκουζγκουρέτα αγγλικών, που βοήθησε τους μαθητές να γράψουν το παραμύθι τους στα αγγλικά.
Οι τρεις συμμετοχές που ξεχώρισαν και κερδίζουν από ένα σετ με 10 παραμύθια ο καθένας, είναι:
1) Νηπιαγωγείο: «Το αερόστατο» (Νηπιαγωγός: Μαρία Ρόζα Ιορδανίνου), Αθήνα.
2) 3ο Δημοτικό σχολείο Ελασσόνας (Συντονίστρια: Ελένη Μπλιούμη), Ελασσόνα.
3) Νηπιαγωγείο Αστρομερίτη (Νηπιαγωγός: Λίζα Κουσίδου), Κύπρος.
Previous ArticleNext Article