Ελασσόνα

Διακήρυξη ψηφοδελτίου Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Ελασσόνας για τις αρχαιρεσίες του Εμπορικού Συλλόγου

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες

Στον ενάμιση χρόνο των αλλεπάλληλων περιοριστικών μέτρων που χρησιμοποιήθηκαν ως φάρμακο “δια πάσα νόσο” προκειμένου να κρυφτούν οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της ίδιας της πανδημίας, ενισχύθηκαν τα εμπόδια που πρέπει να περάσουμε για να συντηρήσουμε τις οικογένειες µας, για να καταφέρουμε να κρατήσουμε ανοιχτές τις επιχειρήσεις µας.

Ενώ τα χρέη μάς πνιγούν με δική τους ευθύνη, τώρα με τον πτωχευτικό τους νόμο ζητούν να μπει ενέχυρο το σπίτι και η περιουσία μας, μέχρι και το μελλοντικό μας εισόδημα. Ζητούν να ζούμε για να αποπληρώνουμε τα άδικα χαράτσια και τους φόρους τους, για να επιδοτούν με πακτωλούς δισ. τους μεγάλους ομίλους και τις πολυεθνικές.

 Την ίδια ώρα θέλουν να εφαρμόσουν “απελευθερωμένα” ωράρια και δουλειά τις Κυριακές. Η “απελευθέρωση” του ωραρίου, σε συνδυασμό με τα ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή, θα αποτελέσουν την ταφόπλακα στο δικαίωμα εκατοντάδων αυτοαπασχολούμενων συναδέλφων μας στην προσωπική και οικογενειακή ζωή, που σε συνδυασμό με τον ανταγωνισμό των πολυεθνικών θα οδηγήσει χιλιάδες συναδέλφους μας στον αφανισμό.

Απέναντι σε αυτή την δύσκολη κατάσταση η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Ελασσόνας με όσες δυνάμεις είχε το προηγούμενο διάστημα μπήκε μπροστά για να οργανώσει την αντίσταση των συναδέλφων για θέματα που μας αφορούν.

Στις επερχόμενες εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας είναι μια ευκαιρία για εμάς να αλλάξουμε το συσχετισμό στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Να βγει ο ΕΣΕ από την αδράνεια, να σταματήσουν να αισθάνονται ξεκομμένα τα μέλη του.

Δηλώνουμε ξανά ανοιχτά ότι ήρθαμε να ενώσουμε τους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους. Δεν υποτασσόμαστε στη λογική της παραίτησης από την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Δεν εγκλωβιζόμαστε σε αυταπάτες και αφηγήματα ότι όλες οι επιχειρήσεις είμαστε το ίδιο. Ξέρουμε καλά ότι τα δικά μας συμφέροντα δεν ταυτίζονται με τη “δίκαιη” ανάπτυξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι ώρα ευθύνης για κάθε συνάδελφο να πάρει την υπόθεση στα χέρια του ώστε:

Να ενισχυθούν οι δυνάμεις που δεν συμβιβάζονται με τις δυσκολίες και την επίθεση που δεχόμαστε. Που παλεύουν σταθερά χωρίς να λογαριάζουν κόστος, χωρίς ταλαντεύσεις, ενάντια στην πολιτική που κάνει την επιβίωσή μας δύσκολη, που φέρνει το ένα λουκέτο μετά το άλλο.

Να ενισχυθούν οι δυνάμεις που θέλουν ένα εμπορικό σύλλογο ενεργό, μαζικό, των μελών του και όχι μακριά από αυτά. Ένα σύλλογο που θα ασχολείται με το σύνολο των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί έμποροι.

Να διεκδικήσουμε ένα σύλλογο που θα είναι οργανωτής του αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων που υπηρετούν το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο και χτυπούν εμάς τους μικρομεσαίους εμπόρους.

Να παλέψουμε για ένα σύλλογο που θα αναδείχνει τα πολλαπλά προβλήματά μας και θα διεκδικεί αιτήματα για τη λύση τους (νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, οικονομική στήριξη από τις επιπτώσεις της πανδημίας, φορολογικές ελαφρύνσεις, χρέη, κατασχέσεις, ασφαλιστικό, θωράκιση του ΕΣΥ κλπ).

Ο Εμπορικός σύλλογος πρέπει και μπορεί να είναι ζωντανό κοµµάτι του κοινού αγώνα για την επιβίωσή µας, κόντρα στον “θάνατο του εμποράκου” που κάποιοι ευαγγελίζονται για την περιοχή µας.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

Να καταργηθεί τώρα ο νόμος που καταργεί την Κυριακάτικη Αργία και μας κάνει σκλάβους στις ίδιες μας τις επιχειρήσεις. Απαιτούμε νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

Τη διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Του συνόλου των τόκων και των προστίμων. Του 30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους συναδέλφους έχουν κλείσει την επιχείρησή τους

Ρύθμιση των χρεών σε ΔΕΗ και άλλους παρόχους με δόσεις στο 5% του εισοδήματος, φθηνότερα τιμολόγια.

Αναστολή των κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2020.

Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Επιβολή προοδευτικής φορολόγησης ανάλογα με το εισόδημα έως 45% στο μεγάλο κεφάλαιο.

Ένταξη όλων των πολύ μικρών επιχειρήσεων κατά προτεραιότητα στα κλαδικά προγράμματα στήριξης.

Η “επιστρεπτέα προκαταβολή” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέα για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ.

Άμεση ένταξη των αυτοαπασχολουμένων χωρίς προσωπικό στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων.

Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν η θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Τη διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης και χρεών που αφορούν την εισφορά υγείας. Η υγεία οφείλει να είναι, δημόσια και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες.

Συντασσόμαστε στα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών και διεκδικούμε την άμεση ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την στελέχωση του.

Για τις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες να καθιερωθεί επίδομα τοκετού και άδεια μητρότητας – δωρεάν βρεφονηπιακοί σταθμοί για όλα τα παιδιά-βρέφη.

Στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας ενώνουμε τις δυνάμεις μας! Δυναμώνουμε την φωνή μας!

Καλούμε τους συναδέλφους – συναδέλφισσες να συμμετάσχουν μαζικά στις αρχαιρεσίες του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας την Τετάρτη 3 Νοέμβρη.

Για σύλλογο ζωντανό και διεκδικητικό!

Στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Ελασσόνας.

Previous ArticleNext Article