Ελασσόνα

ΔΕΥΑ Ελασσόνας: «Κόβει» από Δευτέρα το νερό σε όσους δεν τακτοποιούν τις οφειλές τους

Το νερό θα ξεκινήσει να «κόβει» η ΔΕΥΑ Ελασσόνας από την Δευτέρα σε όσους καταναλωτές δεν έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της. Αναφέρει πως παρατηρείται το φαινόμενο μια μεγάλη ομάδα δημοτών να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της και να μην ενδιαφέρεται καν γι’ αυτές, γι’ αυτό και καλεί τους πολίτες να ρυθμίσουν τις οφειλές που έχουν. Η ΔΕΥΑ Ελασσόνας σημειώνει πως διακοπές υδροδότησης δεν θα γίνουν στους δικαιούχους Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης και στους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου. Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΕΛ αναφέρει:

 

«Μετά από σειρά ανακοινώσεων στην Ελασσόνα και τις κοινότητες του Δήμου, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου ξεκινούν από την επιχείρηση οι διακοπές υδροδότησης στους καταναλωτές, οι οποίοι δεν έχουν προσέλθει για την τακτοποίηση των οφειλών τους.

Κατανοούμε πλήρως τις συνθήκες ζωής των πολιτών και τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Ωστόσο, παρατηρείται το φαινόμενο, μία μεγάλη ομάδα δημοτών να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, αλλά και να μην ενδιαφέρεται καν.

 

Η διακοπή υδροδότησης είναι το τελευταίο και μόνο μέσο που διαθέτουμε, ώστε να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη στην κατανάλωση του νερού. Δικαιοσύνη γιατί, όπως είναι αντιληπτό, τα έξοδα συντήρησης και λειτουργία των δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης- ομβρίων και του βιολογικού αφορούν στο σύνολο των πολιτών, αλλά καλύπτονται ΜΟΝΟ από τους συνεπείς καταναλωτές. Αυτό δεν είναι δυνατό να συνεχίζεται. Δεν επιθυμούμε να προβούμε σε διακοπές υδροδότησης. Και για αυτό καλέσαμε και καλούμε τους καταναλωτές να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΥΑΕΛ δεν θα κόψει το νερό στους δικαιούχους Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης και στους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου. Δηλαδή οι πραγματικά μη έχοντες συμπολίτες μας δεν κινδυνεύουν από διακοπή υδροδότησης.

Καλούμε λοιπόν τους οφειλέτες, έστω και την τελευταία στιγμή πριν την επίσκεψη του συνεργείου, να διακανονίσουν την οφειλή τους και να αποφύγουν τη διακοπή».

 

Previous ArticleNext Article